Δυσαρέσκεια στον ΣΥΡΙΖΑ για την αντίδραση Πολάκη,για την εθνική συντονίστρια ασυνόδευτων προσφυγόπουλων

Ενόχληση έχει προκληθεί στην Κουμουνδούρου από την αντίδραση του Παύλου Πολάκη στα όσα έγραψε για εκείνων η Ειρήνη Αγαπηδάκη, που πλέον έχει τοποθετηθεί εθνική συντονίστρια για…
τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα.

Η Ειρήνη Αγαπηδάκη είχε γράψει ένα προσβλητικό άρθρο για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας, τον περασμένο Ιούλιο. Κάτι που ο Παύλος Πολάκης ανακάλυψε επ’ ευκαιρία της ανάληψης των νέων καθηκόντων της και απάντησε μια ανάρτηση στο facebook, η οποία επικρίθηκε ποικιλοτρόπως.

Ο Παύλος Πολάκης πραγματοποίησε και νέα ανάρτηση, στην οποία σημειώνει ότι δεν παίρνει ούτε λέξη πίσω από όσα είπε, ενώ αναπαράγει την πρώτη του δημοσίευση και ασκεί κριτική στον τρόπο που τα ΜΜΕ έπαιξαν το θέμα.

Οι πληροφορίες θέλουν τα κεντρικά του ΣΥΡΙΖΑ να εκφράζουν δυσαρέσκεια για τον βουλευτή, στη λογική ότι όσο προσβλητική και να ήταν η ανάρτηση της Αγαπηδάκη, η απάντηση δεν μπορεί να είναι του ίδιου ύφους.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στον Real 97,8 και κληθείς να σχολιάσει σχετικά, κράτησε αποστάσεις από τον βουλευτή Χανίων λέγοντας πως όλοι πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί όταν εκφράζονται δημόσια, ειδικά σε τέτοια ζητήματα και ζήτησε περισσότερη σοβαρότητα.

«Νομίζω απαιτείται από όλους μας μεγάλη σοβαρότητα, αυτό αφορά προφανώς και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, από εκεί και πέρα βεβαίως νομίζω ότι δεν πρέπει να χάνουμε την ουσία. Η κ. Αγαπηδάκη έκανε μια καριέρα στα social media τα προηγούμενα χρόνια με υβρεολόγια εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και στελεχών του. Νομίζω είναι ένα ζήτημα στο οποίο και η στάση του Πρωθυπουργού να την επιβραβεύσει αναθέτοντας της έναν τόσο ευαίσθητο τομέα προκαλεί πολλά ερωτηματικά», σημείωσε ο Αλέξης Χαρίτσης.

Το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος του Τομέα Δικαιωμάτων, Πάνος Λάμπρου, σημείωσε σχετικά στο Facebook τα εξής: «Και άλλες φορές έχουμε πει, εμείς από τον τομέα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, ότι οι λέξεις που ενίοτε χρησιμοποιούμε δεν είναι ουδέτερες, έχουν χρώμα, άποψη, όχι πάντα αυτή που θα θέλαμε. Και μου φαίνεται πράγματι αδιανόητο να “ψυχιατρικοποιούν” κάποιοι (δυστυχώς και από την Αριστερά) την πολιτική αντιπαράθεση ή να απαντάς με αυτόν τον κακοποιητικό τρόπο σε άλλες κακοποιητικές δηλώσεις του πολιτικού σου αντιπάλου. Λες και δεν υπάρχουν άλλα επιχειρήματα, πολιτικά και ιδεολογικά. Λες και αν βρίσεις, αν ειρωνευτείς, αν χρησιμοποιήσεις απαξιωτικούς ή ιατρικούς όρους θα πείσεις, θα γίνεις αρεστός, μάγκας».

Σφοδρή ήταν η αντίδραση και του πρώην γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσου Κορωνάκη: «Έλεος πια. Δεν είναι θέμα στιλ, ευγένειας, τρόπου, τοπικής ιδιορρυθμίας ή δεν ξέρω τι άλλο. Ο Παύλος Πολάκης ξεπερνάει για άλλη μια φορά κάθε όριο στον δημόσιο διάλογο κάνοντας πολιτική με σεξιστικά σχόλια, «φεισμπουκικες ψυχιατρικές διαγνώσεις» και φτάνει να ζητάει «μακρά νοσηλεία σε κλειστό ψυχιατρικό τμήμα». Αν δεν ντρέπεται ο ίδιος ως γιατρός και πρώην υπουργός υγείας, τους ανθρώπους με ψυχοκοινωνικά προβλήματα, αν δεν άκουσε για την αποασυλοποίηση και δεν του λένε κάτι η μάχη για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση και οι αγώνες ενάντια στο στίγμα, πρέπει όσοι και όσες πιστεύουν σε ένα διαφορετικό αξιακό κώδικα να καταδικάσουν τις δηλώσεις του απερίφραστα, δημόσια και χωρίς μισόλογα…

Πηγή: tvxs.gr