ΠΑΤΡΑ: Συνάντηση του «Μέρα 25» με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εμπόρων – Κατά των «αυθαίρετων τακτικών της χρεοδουλοπαροικίας»

Στο πλαίσιο των προσυνεδριακών επαφών του ΜέΡΑ25, εκπρόσωποι της Προσωρινής Συντονιστικής Επιτροπής (Π.Σ.Ε) Αχαΐας πραγματοποίησαν συνάντηση με τον Κο Γεώργιο Βαγενά, Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου & Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας και Ιθάκης (Ο.Ε.ΕΣ.Π.) στην οποία συμμετέχουν συνολικά 60 εμπορικοί σύλλογοι και τον οποίο ευχαριστούμε και δημόσια για την ενημέρωση.

Τα στοιχεία που συλλέξαμε ήταν συγκλονιστικά. Πιο συγκεκριμένα ενημερωθήκαμε για την πρόσφατη πρακτική της ΑΑΔΕ όπου σε περίπτωση που κάποιος προμηθευτής χρωστάει στην εφορία ,τότε το κράτος ζητάει τα οφειλόμενα από τους πελάτες των προμηθευτών. Άνδρες της εφορίας μεταβαίνουν στους πελάτες και τους ενημερώνουν ότι θα πρέπει να καταβάλλουν τα χρήματα στην εφορία και όχι στον προμηθευτή τους μιας και σε διαφορετική περίπτωση θα επωμιστούν και αυτοί ανάλογες ευθύνες.

Με βάση τα παραπάνω δε μας εκπλήσσει και η ενημέρωση απο τον κ. Βαγενά ότι το κράτος ζητάει να πληρωθεί το ΦΠΑ των τιμολογίων της χρεοκοπημένης “ΤhomasCook” για χρήματα που δεν εισπράχθηκαν και δε γνωρίζουν αν ποτέ θα εισπραχθούν.

Επιπλέον αναδείχθηκε από τον κ.Βαγενά και η ματαιότητα της περιβόητης ελάττωσης των εισαγωγικών φορολογικών συντελεστών η οποία επί της ουσίας ακυρώνεται από την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών που αντιστοιχούν στους συντελεστές αυτούς. Μια ακόμη εξαπάτηση της κυβέρνησης Μητσοτάκη η οποία εξανεμίζει κάθε ελπίδα για αναπτυξιακή πολιτική. Άνθρακας λοιπόν ο θησαυρός της μείωσης του 22% σε 9% αφού αυξάνονται ανάλογα οι ασφαλιστικές εισφορές της κλίμακας αυτής.

Στο Μερα25 γνωρίζουμε πολύ καλά ότι τα υπερπλεονάσματα που χτίστηκαν πανηγυρικά επί της μνημονιακής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ηταν βασισμένα εξ ολοκλήρου πάνω σε τέτοιες παράλογες πρακτικές κατά της μεσαίας τάξης και θα συνεχίσουν να χτίζονται και επί κυβέρνησης Μητσοτάκη με την ίδια στρατηγική παραλογισμού. Έναν παραλογισμό που θέλει την ΑΑΔΕ να δουλεύει μέσω μιας αδίστακτης στοχοποίησηςεισπραξιμότητας και όχι με βάση την πραγματική φοροδοτική ικανότητα των πολιτών. Καλούμε την κυβέρνηση να εξορθολογήσει τον εισπρακτικό της μηχανισμό και να εφαρμόζει τη διαδικασία της στοχοποίησης μόνο για την ποιότητα των δημόσιων υπηρεσιών προς τους πολίτες . Να μπει ένα τέλος σε αυθαίρετες στόχοποιήσεις αφαίμαξης κατά των εμπόρων που καλούνται σε συνθήκες χρεοδουλοπαροικίας να επιβιώσουν. Στο Μερα25 γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η ανάπτυξη θα έρθει μόνο μέσω μιας λογικής φορολόγησης του 15% στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και καλούμε τους εμπόρους και τους πολίτες να αντισταθούν ,να καταγγέλλουν και να μάχονται για το δίκιο τους. Στα πλαίσια του προσυνεδριακού διαλόγου το Μερα25 απευθύνει κάλεσμα ενότητας και δημιουργικής ανυπακοής κατά των αυθαίρετων τακτικών της ελληνικής χρεοδουλοπαροικίας.