ΠΑΤΡΑ: Ευρεία σύσκεψη για τη Δακοκτονία – Πρόταση για τριετή διαγωνισμό

Θετικός ήταν ο απολογισμός του προγράμματος δακοκτονίας για την χρονιά που πέρασε (2019), σύμφωνα με τα στοιχεία που κατατέθηκαν στην ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019 στα γραφεία της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, στην Πάτρα.
Στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Θοδωρή Βασιλόπουλο, έγινε εκτενής αναφορά στις δράσεις που υλοποιήθηκαν. Τα αποτελέσματα είναι ορατά στην φετινή παραγωγή. Η ποιότητα που ελαιολάδου (χαμηλή οξύτητα) να είναι κυρίαρχο στοιχείο αυτή την ελαιοκομική σεζόν.
Στην σύσκεψη επίσης, έγινε ένας πρώτος προγραμματισμός για τη νέα χρονιά (2020) με κυρίαρχη πρόταση να διεξαχθεί τριετής διαγωνισμός για κάθε περιφερειακή ενότητα ξεχωριστά. Όπως τονίστηκε οι διαδικασίες θα πρέπει να τρέξουν άμεσα ενδεχομένως και από τις αρχές που νέου έτους ώστε όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν, με στόχο μια ακόμα θετική ελαιοκομική περίοδο.
Ο Αντιπεριφερειάρχης στην τοποθέτησή του επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι αυτό που προέχει είναι η προστασία του προϊόντος ελαιολάδου που αποτελεί βαρόμετρο για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: «Θα κάνουμε αυτό που πρέπει ώστε το νέο πρόγραμμα δακοκτονίας να διασφαλίζει την καλύτερη ποιότητα ελαιολάδου της Περιφέρειάς μας» τόνισε.
Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο Γενικός Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Σταύρος Βέρρας, οι Προϊστάμενοι των Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας από Περιφερειακές Ενότητες Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας, καθώς επίσης οι επόπτες του προγράμματος.