Βούτσης: Αν γίνουν εκλογές, θα προκύψουν λόγω προσφυγικού


Στο προσφυγικό χρειάζεται εθνική στρατηγική και όχι ενέργειες που θα εκθέτουν τη χώρα, εκτίμησε ο τέως πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο «Ελλάδα 94,3» και τον Βαγγέλη Γιακουμή, ο κ. Βούτσης υποστήριξε ότι οι ενέργειες της κυβέρνησης εκθέτουν τη χώρα και εκτίμησε ότι αν γίνουν εκλογές μέσα στον επόμενο χρόνο αυτές θα δεν θα προκύψουν λόγω της οικονομικής πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση αλλά λόγω των αδιεξόδων στο προσφυγικό. Ο Νίκος Βούτσης σημείωσε ότι το προσφυγικό θα απασχολήσει τη χώρα και την Ευρώπη για αρκετά χρόνια και υπογράμμισε ότι χρειάζεται εθνική συνεννόηση και συζήτηση στο υψηλότερο επίπεδο.

 

Βούτσης: Η ΝΔ «κλείνει το μάτι» στο μεγάλο κεφάλαιο
Αναφορικά με τις εξελίξεις στην οικονομία ο Νίκος Βούτσης σημείωσε ότι η οικονομική κατάσταση επιτρέπει τολμηρές δημοσιονομικές κινήσεις, τις οποίες είχε «φροντίσει» η προηγούμενη κυβέρνηση κατηγορώντας, παράλληλα, τη Νέα Δημοκρατία ότι μέσω του φορολογικού νομοσχεδίου, «κλείνει το μάτι» προς το μεγάλο κεφάλαιο και τους ισχυρούς και όχι στους αδύνατους.

Τέλος, σε ερώτηση αναφορικά με τη Συνταγματική Αναθεώρηση, ο Νίκος Βούτσης εξέφρασε την ιδιαίτερη ανησυχία του καθώς, δεν έγινε εφικτό να υπάρξει συμφωνία για ζητήματα όπως η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, η ερμηνευτική δήλωση του Άρθρου 86 αλλά και η μη υιοθέτηση στο Άρθρο 5, όλων των δεσμεύσεων και των εγγυήσεων που αφορούν στα δικαιώματα των ανθρώπων στη σύγχρονη εποχή. «Έχει να κάνει αυτό με το κατά πόσο και πώς κάθε πολιτική δύναμη σκέφτεται με βάση τον ανθρωπισμό και τις κοινωνικές ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί μετά την δεκαετή κρίση να επιλύει αυτά τα ζητήματα. Εκεί εστιάζεται η μεγαλύτερη ανησυχία μου, πόσο μάλλον που αυτό το άρθρο δεν το ψήφισε ούτε καν το ΚΙΝΑΛ», κατέληξε ο κ. Βούτσης.