Σεισμός στην Αλβανία: Βίντεο από drone αποκαλύπτουν το μέγεθος της καταστροφής

Από τις «πληγές» που της άνοιξε ο χθεσινός ισχυρός σεισμός των 6,4 Ρίχτερ προσπαθεί να συνέλθει η Αλβανία, με πολλές πόλεις της να μοιάζουν σήμερα σαν «βομβαρδισμένα τοπία».

Οι απελπισμένες προσπάθειες των αλβανικών σωστικών συνεργείων, ενισχυμένες από τη βοήθεια που έστειλαν πολλές χώρες, για τη διάσωση των εγκλωβισμένων (ο αριθμός των οποίων παραμένει άγνωστος) συνεχίζονται. Πλέον στα ερείπια των δεκάδων κτιρίων που κατέρρευσαν σε Δυρράχιο, Θουμάν και άλλες πόλεις, δίνεται μάχη με τον χρόνο, αφού κάθε λεπτό που περνά μπορεί να αποβεί μοιραίο για όσους παραμένουν κάτω από τα συντρίμμια.

Με βάση τα τελευταία στοιχεία που μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο, ο αριθμός των νεκρών φτάνει τους 28 ενώ αυτός των τραυματιών ξεπερνά τους 650. Χιλιάδες άνθρωποι κοιμήθηκαν εχθές σε σκηνές ή στο γρασίδι στο Δυρράχιο, όπου 27 κτίρια υπέστησαν μεγάλες ζημιές από τον σεισμό. Το ίδιο συνέβη κατά τη χθεσινή νύχτα και σε άλλες πόλεις που επλήγησαν, αφού πολλά κτίριά τους είτε γκρεμίστηκαν τελείως από τη χθεσινή δόνηση, είτε κατέστησαν μη κατοικήσιμα.

Τα βίντεο από drones που βλέπουν τις τελευταίες ώρες το φως της δημοσιότητας αποκαλύπτουν το μέγεθος της καταστροφής από το σεισμό.