ΠΑΤΡΑ: Τρέχουν σε ρέματα και ποτάμια τα λύματα του ΧΥΤΑ Ξερόλακκας – Διαφυγή σκούρου υγρού σε Μείλιχο και Καραβά

Λίγες ημέρες μετά από τις διαβεβαιώσεις που έδινε ο Δήμος Πατρέων ότι δεν υπήρξε διαφυγή σκούρου υγρού στο Μείλιχο και τον Καραβά προερχόμενο από την Ξερόλακκα, οι κάτοικοι περιοχής έδωσαν στη δημοσιότητα χθεσινές φωτογραφίες που αφήνουν έκθετη την αρχή που διαχειρίζεται το Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων.
Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν χθες το πρωί, γύρω στις 7:30, στο ύψος του γεφυριού που συνδέει το δρόμο προς την Ξερόλακκα με τον δρόμο που έχει κατεύθυνση προς Μπάλα. Το σημείο απέχει περίπου ένα χιλιόμετρο από τον ΧΥΤΑ και οι εκπρόσωποι των κατοίκων της περιοχής προώθησαν το υλικό στην «Π» για να δώσουν έμμεση απάντηση στη δημοτική αρχή που άφησε τις προάλλες να εννοηθεί ότι ήταν μεμονωμένο γεγονός. «Η Ξερόλακκα δεν έχει σταματήσει να ρυπαίνει. Κάθε φορά που βρέχει συμβαίνει το ίδιο πράγμα και ας επιμένει η Δημοτική Αρχή ότι δεν είναι έτσι» δήλωσε ο Γιώργος Βασιλόπουλος στην «Π».
Παρέμβαση της ΟΙΚΙΠΑ
Η Οικολογική Κίνηση Πάτρας σε ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή την πρόσφατη συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Πάτρα υπενθυμίζει την άποψη που είχε διατυπώσει το 2015 ότι, «ο στόχος που είχε τεθεί τότε για 50% ανακύκλωση μέχρι το 2020 (σε δύο μήνες δηλαδή!) ήταν εντελώς ανεδαφικός. Δυστυχώς, δικαιωθήκαμε αφού 4 χρόνια μετά το ποσοστό παραμένει στα απελπιστικά ποσοστά του 4%». Η ΟΙΚΙΠΑ κάνει λόγο για στρουθοκαμηλισμό του δημοτικού συμβουλίου και υποστηρίζει ότι μοιραία τα απορρίμματα θα εξακολουθήσουν να καταλήγουν στην Ξερόλακκα.
Ο Ν. Τζανάκος
Για «ιδεολογική κατάρρευση της διαχείρισης απορριμμάτων στην Πάτρα» έκανε λόγο ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πάτρα η δική μας πόλη», Νίκος Τζανάκος. Επισήμανε ότι από την 3η θέση το 2010 η Πάτρα κατρακύλησε στην 329η σε σύνολο 332 Δήμων. Κάνει μια ιστορική αναδρομή στο θέμα και υπενθυμίζει ότι η Δημοτική Αρχή μιλάει για κλείσιμο της Ξερόλακκας την τελευταία πενταετία. Υποστηρίζει ότι μπροστά στα αδιέξοδα «και την τραγικότητα στην οποία οδηγεί την πόλη, προσπαθεί να δημιουργήσει αντιπερισπασμό αναφερόμενη μονοδιάστατα στο εργοστάσιο του Φλόκα» και σημειώνει ότι το εργοστάσιο πρέπει να προχωρήσει τάχιστα.

ΠΗΓΗ:Πελοπόννησος