ΠΑΤΡΑ: Μία γυναίκα έχει «τρελάνει» την Αστυνομία – Επαγγελματίας κλοπών…μία κάθε λίγο και λιγάκι!

Συνεχίζεται το σήριαλ με την 45χρονη γυναίκα που έχει αναδειχθεί επαγγελματίας των κλοπών, η οποία όμως, μετά από κάθε σύλληψή, της αφήνεται ελεύθερη και εξακολουθεί απτόητη τη δράση της. Χθες το μεσημέρι ξαναχτύπησε, αυτή τη φορά στην περιοχή του πρώην Αρσακείου, επί της Μαιζώνος. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, κυριολεκτικά είχε πολιορκήσει μία διερχόμενη γυναίκα της οποίας κατάφερε να αποσπάσει την προσοχή και την κατάλληλη στιγμή να αρπάξει την τσάντα της.

Ευτύχημα ήταν ότι ομάδα της ΔΙ.ΑΣ. της Άμεσης Δράσης της Πάτρας βρισκόταν σε κοντινή απόσταση και σε μηδενικό χρόνο κατόρθωσε να την εντοπίσει, στο ύψος του Ταχυδρομείου και να την ακινητοποιήσει. Αποδείχθηκε ότι η τσάντα περιείχε το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ, μαζί με προσωπικά έγγραφα και κάρτες, που εν αντιθέσει με προηγούμενα περιστατικά, η δράστιδα δεν πρόλαβε να τα παραδώσει στον συνεργό της που πάντα καραδοκεί για να παραλαμβάνει τα κλοπιμαία.

Η υπόθεση της 45χρονης είχε αναδειχθεί πριν από δέκα ημέρες όταν συνελήφθη για σειρά κλοπών, ανάμεσά τους και αρπαγή άλλης τσάντας που περιείχε 3.000 ευρώ εκ των οποίων βρέθηκαν μόνο τα 240 ευρώ, (τα υπόλοιπα πρόλαβε να πάρει ο συνεργός).
Αίσθηση όμως είχε προκαλέσει το γεγονός ότι η συγκεκριμένη συλλαμβάνεται μέρα παρά μέρα για τα ίδια αδικήματα, εκμεταλλευόμενη, (όπως και πολλοί άλλοι δράστες), το πρόβλημα του φαύλου κύκλου, που, σύμφωνα με έγκριτους Νομικούς, προκαλείται από τον νόμο 4619/2019 που χαρακτηρίζει ως πλημμελήματα τέτοια αδικήματα. Με αποτέλεσμα ακόμα και κατ’ επάγγελμα κλέφτες και διαρρήκτες συλλαμβάνονται και οδηγούνται στο ακροατήριο, αλλά αφήνονται ελεύθεροι.