Μαρία Αλιφέρη: Νταβατζήδες & νονούς δεν είχα ποτέ-με «έθαψαν» για 9 χρόνια

Τη Μαρία Αλιφέρη υποδέχθηκε στο πλατό του «Μεσάνυχτα» η Ελεονώρα Μελέτη, θέλοντας να μάθει περισσότερα για την πρωταγωνίστρια του θεάτρου και της τηλεόρασης.

Η Μαρία Αλιφέρη άνοιξε τα χαρτιά της και μίλησε τόσο για τον «διωγμό» της από την τηλεόραση, το τροχαίο που της άλλαξε τη ζωή, ενώ μοιράστηκε και την άποψή της για τις αισθητικές επεμβάσεις.

«Άν έχεις επίγνωση, και από αρκετά νωρίς, όπως συνέβη να έχω εγώ, ότι είμαι περαστική από εδώ, τότε όλα είναι ένα ταξίδι και τίποτα άλλο» δήλωσε χαρακτηριστικά στην αρχή της συνέντευξή της μιλώντας για τη σχέση της με τον χρόνο.

Η ίδια περιέγραψε το πώς μπήκε στη ζωή της υποκριτική, αλλά και ποια ήταν η πρώτη της τηλεοπτική δουλειά, ενώ έκπληξη προκάλεσε το ότι απομακρύνθηκε από την τηλεόραση εξαιτίας των πολιτικών εξελίξεων της εποχής.

«Νταβατζήδες και νονούς δεν είχα ποτέ στη δουλειά μου, αλλά θεωρήθηκε ότι είμαι δημιούργημα ή σύμβολο της Δεξιάς, οπότε έπρεπε να δημιουργήσουν τα δικά τους σύμβολα […] Δέκα χρόνια μετά είπα “καλημέρα σας”. Εννέα χρόνια ώσπου να έρθει η ιδιωτική τηλεόραση, δεν μπορούσα να βγω να πω για παράδειγμα ότι παίζω θέατρο. Δεν έχω δώσει πουθενα συνέντευξη. Αν ψάξετε αυτά τα εννέα χρόνια, δεν υπάρχω πουθενά» δήλωσε μεταξύ άλλων.

Μοιράστηκε μάλιστα την άποψή της για τις αισθητικές επεμβάσεις και την εικόνα της τονίζοντας πως δεν έχει παρέμβει ποτέ στο πρόσωπό της. «Δεν μπορώ να κρυφτώ από μένα, άρα δεν μπορώ από κανέναν […] Δεν περιέφερα ποτέ την όποια μου εμφάνιση, ούτε τόκισα σε αυτή ποτέ» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος, χαρακτήρισε «ωραία εμπειρία» ένα ιδιαίτερα σοβαρό τροχαίο που είχε το προηγούμενο διάστημα και ήρθε αντιμέτωπη με τον θάνατο, λέγοντας μάλιστα πως όταν έβγαινε από την Εντατική όπου νοσηλεύτηκε για πέντε ημέρες, είπε:

«Εύχομαι όποιος το αντέχει, να το περάσει. Γιατί έτσι επιβεβαιώνεται ότι δεν είμαστε αθάνατοι! Πήγα και ήρθα! Τραυματίστηκα πολύ σοβαρά. Ήταν μια ωραία εμπειρία γιατί θεωρώ ότι οι άνθρωποι ξεχνιόμαστε και ζούμε σαν να είμαστε αθάνατοι και δεν αξιοποιούμε τον χρόνο μας».

Πηγή: yupiii.gr

Κεντρική φωτο: ndp