Κινέτα: «Κολυμπούσαμε μέσα στο σπίτι μας για να σωθούμε, ανέβαινε το νερό και νομίζαμε θα πεθάνουμε»

Τις πληγές του μετρούν πλέον οι κάτοικοι στην Κινέτα, λόγω της κακοκαιρίας «Γηρυόνης» που άφησε πίσω της μεγάλες καταστροφές σε σπίτια, επιχειρήσεις και υποδομές.

Η περιοχή εξακολουθεί να θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο. Τα λασπόνερα παρέσυραν τα πάντα στο πέρασμά τους, ενώ από την κακοκαιρία κινδύνεψαν και ζωές, όπως είχε τονίσει και ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Πώς σώθηκε 3χρονο κοριτσάκι στην Κινέτα
Για τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε εκείνη και η οικογένειά της μιλά και η μητέρα ενός 3χρονου κοριτσιού που σώθηκε από θαύμα, όταν τα ορμητικά νερά έσπασαν το παράθυρο του δωματίου της και άρχισαν να πλημμυρίζουν το σπίτι που διέμεναν. «Εχουμε πέσει για ύπνο και ακούμε ένα τρομακτικό θόρυβο σαν να σπάει το σπίτι, σαν να σπάνε τα θεμέλια. Οταν πάτησα κάτω, όλα ήταν στεγνά αλλά σε δευτερόλεπτα έρχεται νερό», περιέγραψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ προσθέτοντας πως ενστικτωδώς «πας να ανοίξεις την πόρτα».

Η γυναίκα κατευθύνθηκε στην πόρτα ενώ ο σύζυγος της έτρεξε να πάρει το κόρη του, την οποία έφεραν κοντά του τα λασπόνερα που είχαν σχηματίσει χείμαρρο μέσα στο σπίτι. Οπως σημειώνει η μητέρα του 3χρονου, τα νερά μπήκαν στο σπίτι όταν κορμός έσπασε την μπαλκονόπορτα στο υπνοδωμάτιο κι από αυτό μάλιστα είχε προέλθει ο θόρυβος που είχε ακουστεί στην αρχή.

«Ο Κωνσταντίνος, ένιωσε ένα αντικείμενο να έρχεται προς τα πάνω του, το άρπαξε και ήταν το παιδί, αναφέρει η μητέρα για να περιγράψει το με πόση ορμή το νερού  παρέσυρε την μικρή, η οποία ευτυχώς δεν τραυματίστηκε, είπε.

Οπως συνέχισε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, όλα έγιναν τόσο γρήγορα που το 3χρονο παιδάκι δεν κατάλαβε τι συμβαίνει καθώς νόμιζε ότι απλώς το σηκώνουν από το κρεβάτι του. «Δεν υπήρχε ρεύμα. Το μόνο φως, ερχόταν από τους κεραυνούς και το βλέπαμε από ένα παράθυρο που δεν είχε στόρια. Προσπαθήσαμε να ανοίξουμε τα στόρια, η πόρτα έχει σφηνώσει. Το νερό σε δευτερόλεπτα έχει φτάσει στους 80 πόντους στο τραπέζι πάνω δηλαδή που βρισκόταν το τηλέφωνο», συνεχίζει μεταξύ άλλων.

«Είχε αλλοιωθεί όλη η εικόνα του σπιτιού. Ο άνδρας πήγε στην κουζίνα για να πάρει ένα μαχαίρι για να κόψει έναν τοίχο στον οποίο δεν υπήρχαν στόρια, αλλά υπήρχαν σίδερα. Κάποια στιγμή επιχείρησα να πάω στον άνδρα μου. Κολυμπάω αλλά δεν μπορώ να φτάσω ποτέ προς την κουζίνα γιατί ένα ψυγείο είχε μπλοκάρει το χολ. Γυρίζω πίσω, πιάνω ένα φωτιστικό το οποίο είναι στα 2,10 μ. περίπου και εγώ το έπιασα στο ύψος του στέρνου μου. Είμαι 1,75 οπότε καταλαβαίνω ότι το νερό ήταν εκείνη τη στιγμή πάνω από 2 μέτρα. Ενας άνθρωπος που δεν ήξερε κολύμπι δεν μπορούσε να επιζήσει μέσα σ’ αυτό το σπίτι», είπε η μητέρα του κοριτσιού. «Ξαφνικά βλέπω ότι το νερό κάποια στιγμή άρχισε να πέφτει η στάθμη γιατί άφηνε λάσπες στον τοίχο. Τα συναισθήματα εκείνη την ώρα ήταν ότι δεν γίνεται να γίνουμε μια ακόμα είδηση», είπε καταληκτικά μεταξύ άλλων.