Αυτή είναι η δικαστική απόφαση που στέλνει τον Κώστα Πάσσαρη στην Ελλάδα

Στο φως φέρνει το Pagenews.gr  την απόφαση του Ρουμάνου δικαστή επιτήρησης της στέρησης ελευθερίας στις φυλακές Γκέρλα, όπου κρατείται ο διαβόητος κακοποιός Κώστας Πάσσαρης.Σύμφωνα με τα πρακτικά της απόφασης με αρ. 314/2019, ο Ρουμάνος δικαστής κρίνει ότι ο Κώστας Πάσσαρης πληρεί τις προϋποθέσεις διεξαγωγής της διαδικασίας μεταφοράς του από την Ρουμανία στην Ελλάδα, προκειμένου να συνεχίσει να εκτίει την ποινή της ισόβια κάθειρξης του.

Αν και όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, το αίτημα του Πάσσαρη, μέσω του συνηγόρου του Ανδρέα Ταγαράκη, να μεταφερθεί στην Ελλάδα για να δικαστεί για τα εγκλήματα που του αποδίδονται απορρίφθηκε πρόσφατα, ωστόσο σε εξέλιξη βρίσκεται ένα δεύτερο αίτημα, να μεταφερθεί στη χώρα μας για να εκτίσει όπως προαναφέραμε το υπόλοιπο της ποινής.

 Ο Ρουμάνος δικαστής έκρινε ότι η κοινωνική επανένταξη και αποκατάσταση του Πάσσαρη, θα διευκολυνθεί από τις επισκέψεις των συγγενών του και του πνευματικού του, οι οποίες θα είναι ευκολότερες διότι θα βρίσκεται στην Ελλάδα. Παρακάτω, αναφέρεται στους λόγους που τον ώθησαν στο να κρίνει θετικά για την μεταφορά του κρατούμενου στη χώρα καταγωγής του.

Ο διαβόητος κακοποιός έπαιζε μέσα στη φυλακή πίνγκ πόνγκ,μπάσκετ, τένις με τα πόδια και έκανε μπόντι μπίλντινγκ. Μάλιστα κέρδισε την δεύτερη θέση σε διαγωνισμό ποίησης ενώ συμμετείχε και σε διαγωνισμό παραμυθιών.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται στο περιεχόμενο της απόφασης:

Από την είσοδο του στο σωφρονιστικό κατάστημα κράτησης και βάσει των συστάσεων που περιέχονται στο φάκελο εκπαίδευσης και ψυχοκοινωνικής υποστήριξης σχετικά με την εξειδικευμένη υποστήριξη που έλαβε κατά την διάρκεια της κράτησης του, ο Κωνσταντίνος Πάσσαρης, ο ίδιος συμμετείχε σε πληθώρα προγραμμάτων εκπαίδευσης και ψυχοκοινωνικής υποστήριξης. Συμμετείχε στην Εθνική Έκθεση Έργων Τέχνης με τίτλο “Μετάνοια, Τέχνη και Ελπίδα” όπου απέκτησε το Β βραβείο στο τμήμα ζωγραφικής.

Ακόμη, συμμετείχε στη Θεία Λειτουργία και στην παρακολούθηση πολιτιστικών και εκπαιδευτικών παραστάσεων, όπως και σε αθλητικές δραστηριότητες αναψυχής για την διατήρηση της σωματικής και ψυχικής ευεξίας. Ο διαβόητος κακοποιός έπαιζε μέσα στη φυλακή πίνγκ πόνγκ, τένις με τα πόδια, έκανε μπόντι μπίλντινγκ και έπαιζε μπάσκετ. Μάλιστα κέρδισε την δεύτερη θέση, όπως αναφέρεται, σε διαγωνισμό ποίησης και σε διαγωνισμό παραμυθιών.

  Όσον αφορά την συμπεριφορά του Πάσσαρη μέσα στις φυλακές, στην απόφαση αναφέρεται ότι του επιβλήθηκαν πειθαρχικές κυρώσεις επτά φορές και ανταμείφθηκε για την καλή συμπεριφορά του 39 φορές.

Ο δικηγόρος του Κωνσταντίνου Πάσσαρη, κ. Ανδρέας Ταγαράκης, τονίζει ότι ήδη η Ρουμανία με σχετική αίτησή της προς το Ελληνικό Υπουργείο Δικαιοσύνης (με αριθμό πρωτοκόλλου 79325/2019), κατόπιν και της έκδοσης της υπ’ αριθμόν 314/28-10-2019 απόφασης του κ. Δικαστή της Φυλακής της Πόλης Γκέρλα Ρουμανίας, η οποία έκρινε βάσιμο σχετικό αίτημα του Κωνσταντίνου Πάσσαρη, αιτείται τη σύμφωνη γνώμη της Ελλάδος για τη μεταφορά του στη χώρα μας, προκειμένου να εκτίσει στην Ελλάδα το υπόλοιπο της επιβληθείσας από τη Ρουμανική Δικαιοσύνη ποινής.

Ο δικηγόρος του Κώστα Πάσσαρη κ. Ανδρέας Ταγαράκης

“Επ’ αυτού, περιμένουμε την σύμφωνη γνώμη της Ελλάδος, καθώς είναι αυτονόητο ότι η μεταφορά του εδώ θα τον βοηθήσει και στην ομαλότερη επανένταξή του στην κοινωνία, αλλά και στο να είναι κοντά με πρόσωπα της οικογένειάς του, αλλά και με τον Πνευματικό του” συμπλήρωσε.

Πηγή: Pagenews.gr