Θεοδωρικάκος: Το πρόσωπο που θα προτείνει ο Μητσοτάκης για ΠτΔ θα τύχει ευρείας αποδοχής

Την εκτίμηση ότι το πρόσωπο που θα προτείνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, θα τύχει ευρείας αποδοχής, εξέφρασε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Θεοδωρικάκος απέρριψε τα σενάρια πρόωρων εκλογών σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει καμία τέτοια περίπτωση. «Η κυβέρνηση έχει μπροστά της 3,5 χρόνια», τόνισε.

Αναφορικά με τη συζήτηση που έχει ανοίξει για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σημείωσε ότι «ο μοναδικός που μπορεί να έχει πρόταση για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι εκείνος που έχει την ευθύνη να πάρει την απόφαση, που δεν είναι άλλος από τον Πρωθυπουργό», προσθέτοντας, παράλληλα, ότι το πρόσωπο θα προτείνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα τύχει ευρείας αποδοχής. «Δεν πρέπει να έχει κανείς αμφιβολία ότι το πρόσωπο που θα φέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα τύχει την έγκριση της ευρείας πλειοψηφίας, εύχομαι της καθολικής», εκτίμησε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να αποκατασταθούν γρήγορα οι ζημιές σε όσες περιοχές «χτυπήθηκαν» από την κακοκαιρία, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος. Σημείωσε, επίσης, ότι εδώ και δύο μήνες βρίσκονται σε εξέλιξη μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα ξεκαθαρίζοντας ότι «όσα έργα και να κάνουμε, οι συνθήκες είναι τέτοιες που σε περιπτώσεις σαν και τις παρούσες, πρέπει ο κρατικός μηχανισμός να αντιδρά αμέσως».

Παράλληλα, ο κ. Θεοδωρικάκος υπογράμμισε ότι εντός του επόμενου πενταμήνου θα έχει ψηφιστεί ο νόμος που θα ξεκαθαρίζει τις αρμοδιότητες των υπουργείων και θα επιταχύνει τις διαδικασίες για τη δημιουργία έργων πρόληψης».

Μέχρι το τέλος του χρόνου ο νόμος για την ψήφο των αποδήμων
Αναφορικά με τον νόμο για την ψήφο των απόδημων, ο κ. Θεοδωρικάκος σημείωσε ότι θα έρθει στη Βουλή στις επόμενες δύο εβδομάδες και θα έχει ψηφιστεί μέχρι το τέλος του χρόνου. «Για πρώτη φορά οι Έλληνες που βρίσκονται στο εξωτερικό ενώνονται με τον κορμό της χώρας», υπογράμμισε ο υπουργός Εσωτερικών καλώντας, παράλληλα, τον ΣΥΡΙΖΑ «να έρθει και να συμμετάσχει κι εκείνος στο νόμο που ενώνει τους Έλληνες».

Θα ληφθούν περαιτέρω μέτρα για το μεταναστευτικό
Τέλος, όσον αφορά το μεταναστευτικό – προσφυγικό, ο κ. Θεοδωρικάκος υπογράμμισε ότι δεν μπορεί η Ευρώπη να το αντιμετωπίζει ως μεμονωμένο πρόβλημα και τόνισε ότι το ζήτημα θα τεθεί και στην επίσκεψη του Πρωθυπουργού στη Ρώμη, όπου θα ενημερώσει τους ομολόγους του.

«Η κυβέρνηση έχει πάρει ένα σύνολο μέτρων και μην έχετε καμία αμφιβολία ότι θα ληφθούν περαιτέρω μέτρα», είπε και επανάλαβε ότι, «δεν μπορεί να νομίζει κανένας ότι μπορεί να έρχεται και να φεύγει ό,τι ώρα θέλει».