Ρόδος: Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης περιοχές του νησιού μετά την κακοκαιρία


Σε κατάσταση Εκτακτης Ανάγκης μετά την κακοκαιρία Γηρυόνης κηρύχθηκε η Ρόδος.

Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κήρυξε σε κατάσταση Εκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας: τις Δημοτικές Ενότητες Ρόδου, Ιαλυσού, Πεταλούδων, Καμείρου, Ατταβύρου, Νότιας Ρόδου, Λινδίων και Καλλιθέας του Δήμου Ρόδου της Π.Ε. Ρόδου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου,
για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών (πλημμύρες, κατολισθήσεις κ.λ.π.) που προέκυψαν από έντονα καιρικά φαινόμενα (έντονες βροχοπτώσεις, θυελλώδεις άνεμοι) που εκδηλώθηκαν στις 25.11.2019 στην παραπάνω περιοχή.

Η κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, μετά την κακοκαιρία, ήταν αίτημα του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου και του δημάρχου της Ρόδου, προκειμένου να να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις ζημιές που προκάλεσε η καταιγίδα που έπληξε το βράδυ το νησί. Η κακοκαιρία σάρωσε τη Ρόδο με αποτέλεσμα να δρόμοι να μετατραπούν σε ποτάμια και πολλές περιοχές να μείνουν χωρίς ρεύμα.
Η κακοκαιρία στη Ρόδο προκάλεσε τον θάνατο μιας 75χρονης γυναίκας που ήταν κατάκοιτη στο κρεβάτι της, καθώς το σπίτι της πλημμύρισε. Η άτυχη γυναίκα βρισκόταν στο κρεβάτι, στο υπόγειο διαμέρισμά της, καθώς δεν μπορούσε να περπατήσει.