“Δεν υπάρχει πλέον Γερουλάνος” για το ΚΙΝΑΛ – Στο Πολιτικό Συμβούλιο ο Νίκος Ανδρουλάκης;

Σε πλήρη ρήξη με τον Παύλο Γερουλάνο προχωράει η Χαριλάου Τρικούπη, ενώ αναζητάει τρόπους ομαλής συμβίωσης με τον Νίκο Ανδρουλάκη έως τουλάχιστον την εκλογή ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ, τον Νοέμβριο του 2021, οπότε και λήγει η θητεία της Φώφης Γεννηματά.

“Δεν υπάρχει πλέον Γερουλάνος για το ΚΙΝΑΛ”, διαμηνύουν κορυφαία στελέχη της Χαριλαόυ Τρικούπη και δεν είναι τυχαίο ότι δημοσίως του επιτέθηκαν κορυφαία στελέχη, της εμπιστοσύνης,μάλιστα, της προέδρου Φώφης Γεννηματά, όπως ο Χρήστος Πρωτόπαπας, ο Μανόλης Όθωνας, αλλά και ο Χρήστος Πολυζωγόπουλος.

Θέμα διαγραφής του Παύλου Γερουλάνου βεβαίως δεν τίθεται, αφού όπως έχουν αποκαλύψει τα “Παιχνίδια Εξουσίας” ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων δεν είναι μέλος του ΚΙΝΑΛ, αλλά μόνο του ΠΑΣΟΚ, ενός ΠΑΣΟΚ που ουσιαστικά δεν υπάρχει πλέον ούτε τυπικά.

Στελέχη εκτιμούν ότι ακόμα και αν κάνει αίτηση εγγραφής στο ΚΙΝΑΛ δεν θα πρέπει να γίνει αποδεκτή και συνεπώς ο ίδιος εάν επιθυμεί να παραμείνει στην κεντρική πολιτική σκηνή θα πρέπει να προσανατολίζεται σε ανάληψη πρωτοβουλιών εκτός Χαριλάου Τρικούπη.

Ηγετικά στελέχη ωστόσο επισημαίνουν ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί, πετώντας το μπαλάκι στον ίδιο τον Πάυλο Γερουλάνο προκειμένου να κάνει αίτηση εγγραφής στο ΚΙΝΑΛ.

Την ίδια στιγμή η ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη εμφανίζεται ικανοποιημένη από την αυστηρή και έντονα κριτική μεν, αλλά ταυτόχρονα και “παραταξιακή”, όπως τονίζεται, ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και αναζητείται τρόπος συμπόρευσης μαζί του, έως τουλάχιστον την εκ νέου εκλογή προέδρου του ΚΙΝΑΛ, με ψηφοφορία από τη βάση, εκλογή που είναι προγραμματισμένη για το Νοέμβριο του 2021, οπότε και λήγει η θητεία της Φώφης Γεννηματά.

Οι πληροφορίες των “Παιχνιδιών Εξουσίας” επιμένουν πως η Φώφη Γεννηματά εξακολουθεί και εξετάζει το θέμα της εκλογής εκ νέου του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος, προκειμένου αυτό να είναι αντιπροσωπευτικό, αλλά και προκειμένου σε αυτό να συμμετάσχει και ο ίδιος ο υπ αριθμόν ένα “δελφίνος” του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης, ώστε να είναι συνυπεύθυνος γιατη χάραξη της πολιτικής γραμμής και οι τυχόν διαφωνίες με την ηγεσία να είναι επί της πολιτικής.

Η Χαριλάου Τρικούπη, επίσης, παρακολουθεί τις εξελίξεις όσον αφορά στην εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας. ¨Όπως είναι σε θέση να γνωρίζουν τα “Παιχνίδια Εξουσίας”, εφόσον η πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν ικανοποιεί το ΚΙΝΑΛ, η Φώφη Γεννηματά θα προτείνει πρόσωπο προερχόμενο από την κεντροαριστερά για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Πηγή: news247