Συνταγματική Αναθεώρηση: Επίθεση Κουτσούμπα στον ΣΥΡΙΖΑ για «κάλπικο προοδευτισμό»

Την σύμπτωση απόψεων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ για την διατήρηση του άρθρου 86 και τις ποινικές ευθύνες υπουργών αλλά και για την θωράκιση του καπιταλιστικού συστήματος επισήμανε ο κ. Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο γγ του ΚΚΕ υπογράμμισε πως «δεν έχουμε αυταπάτες για δημιουργία δημοκρατικού Συντάγματος. Από την ΝΔ ήταν αναμενόμενη η στάση καθώς εκφράζει το συντηρητικό κατεστημένο. Όμως, απο πού και ως πού είναι προοδευτική η στάση του ΣΥΡΙΖΑ την στιγμή που δεν προτάσσει τον πλήρη διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας; Τον κάλπικο προοδευτισμό του τον στηρίζει και το ακροδεξιό ιερατείο της ΝΔ δίνοντας την ευκαιρία στον ΣΥΡΙΖΑ να χειραγωγεί ευκολότερα τις μάζες. Από πού και ως που είναι προοδευτική η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ όταν φτάνει στο σημείο να ξεπατίκωνει το γερμανικό σύστημα για τις υπηρεσιακές κυβερνήσεις».

«Αποτελεί πρόκληση να εμφανίζεστε ως υπερασπιστές του κοινωνικού κράτους όταν είναι ακόμα νωπές οι υπογραφές σας στο 3ο μνημόνιο που τσάκισαν τα λαϊκά εισοδήματα και το απεργιακό δικαίωμα» είπε απευθυνόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση για να προσθέσει « Καρικατούρα η πρότασή σας για τα δημοψηφίσματα. Είτε κλείνεστε ως ανήλικοι, είτε ως ενήλικες στα δωμάτια με τους θεσμούς, ποδηγετείτε την βούληση του λαού όπως κάνατε το 2015» πρόσθεσε ο κ. Κουτσούμπας.

Αναφορικά με την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας τάχθηκε υπέρ της εκλογής από τον λαό με παράλληλη αύξηση των αρμοδιοτήτων του.

«Απορρίψατε τις προτάσεις του ΚΚΕ για απαγόρευση εκχώρησης κυριαρχικών δικαιωμάτων. Απαγόρευση παραχώρηση βάσεων και άλλων διευκολύνσεων. Την απαγόρευση διέλευσης ή και κατασκευής πυρηνικών. Την διεύρυνση κοινωνικών δικαιωμάτων όπως απόλυτη προστασία των προσωπικών δεδομένων, της απεργίας, της συνδικαλιστικής έκφρασης των μελών ενόπλων δυνάμεων και της καθολικής δημόσιας παιδείας» τόνισε σε άλλο σημείο. Πάντως, ο κ. Κουτσούμπας δεν τοποθετήθηκε για το άρθρο 54 που αφορά την ψήφο των ελλήνων του εξωτερικού.