Πολιτικοί και κοινωνικοί είναι οι λόγοι για την όξυνση των προβλημάτων

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, παραβρέθηκε, σήμερα Κυριακή το πρωί, προσκεκλημένος στην έναρξη των εργασιών του Ιδρυτικού Συνεδρίου της δημοτικής παράταξης «ΣΠΙΡΑΛ», στην Αγορά Αργύρη.
Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος ανέφερε τα εξής:
«Ευχαριστώ για την πρόσκλησή σας να παραβρεθώ και να απευθύνω χαιρετισμό στην έναρξη των εργασιών σας.
Για την Δημοτική Αρχή αποτελούν προτεραιότητα οι ανάγκες του πατραϊκού λαού, τα προβλήματά του, που οξύνονται από την αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων.
Είτε ως αντιπολίτευση πριν είτε τώρα ως δημοτική αρχή, επιδιώκουμε την επίλυση όλων των σοβαρών προβλημάτων της πόλης, τη μέγιστη δυνατή συνεργασία, τη συνένωση δυνάμεων, χωρίς διαχωρισμούς ή προκαταλήψεις. Δεν ρωτήσαμε κανέναν εργαζόμενο του Δήμου, κανέναν Πρόεδρο φορέα ή συλλόγου, κανένα λαϊκό άνθρωπο που αγωνιά για τη ζωή του τι ψήφισε και πού ανήκει. Δεν ζητήσαμε να συμφωνεί κάποιος σε όλα με εμάς για να συμμετέχουμε σε κοινές προσπάθειες και αγώνες για τα σοβαρά προβλήματα.
Για εμάς, είναι ζήτημα αρχής η πλήρης ενημέρωση των δημοτικών παρατάξεων και του λαού, η διαφάνεια, η έντιμη και ειλικρινής δημόσια πολιτική αντιπαράθεση, αλλά και η σύνθεση των απόψεων εντός και εκτός Δημοτικού Συμβουλίου, για να εξυπηρετούνται οι λαϊκές ανάγκες.
Ουδέποτε συμμετείχαμε σε μυστικές συναντήσεις ή ετερόκλητες συνεργασίες, σε ίντριγκες και παρασυναγωγές, γιατί είναι αντίθετα με τους κώδικες της δικής μας πολιτικής ηθικής και υπόστασης. Όσο οξυμένη και να είναι η πολιτική αντιπαράθεση, πρέπει να γίνεται στο φως, με επιχειρήματα, χωρίς χαρακτηρισμούς και συκοφαντίες.
Η περιγραφή και καταγραφή των προβλημάτων, όσο πλήρης ή γλαφυρή και να είναι, εάν δε συνοδεύεται με την ανάδειξη των αιτιών και των λύσεων που συμφέρουν το λαό, στην καλύτερη περίπτωση συγκαλύπτει τον ένοχο, το σύστημα και την πολιτική που τα δημιουργεί και τα διογκώνει. Η κοινωνία μας είναι ταξικά διαχωρισμένη και τα συμφέροντα είναι διαφορετικά ανάλογα με την κοινωνική τάξη που ανήκει ο καθένας. Όσο και να θέλουμε, ουδετερότητα δεν μπορούμε να έχουμε. Η όποια λύση στα προβλήματα δεν μπορεί να ικανοποιεί και αυτούς που παράγουν τον πλούτο, που είναι οι εργαζόμενοι και ο λαός και ταυτόχρονα και τους λίγους που κερδίζουν από τον ιδρώτα των πολλών. Άλλα τα συμφέροντα των μεγάλων ομίλων, άλλα των μικρομεσαίων που βλέπουν να καταστρέφονται ο ένας μετά τον άλλον λόγω της συγκέντρωσης του πλούτου σε λίγα χέρια.
Πολιτικοί και κοινωνικοί είναι οι λόγοι για την όξυνση των προβλημάτων, οπότε πολιτική πρέπει να είναι και η λύση τους. Η κινητοποίηση του λαϊκού παράγοντα, η κοινωνική δυναμική των δράσεων των φορέων και των συλλόγων, αποτελεί τον κρίσιμο παράγοντα για να έχουμε θετικές εξελίξεις για την πόλη μας και τη χώρα μας.
Εύχομαι ειλικρινά καλή επιτυχία στις εργασίες σας».