ΠΑΤΡΑ: Ο τ. υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Ν.Παππάς για την νέα ανάπτυξης – «Μετασχηματισμός οικονομίας και κοινωνίας»

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

«Οι νέες τεχνολογίες πρέπει να είναι στην καρδιά της νέας ανάπτυξης, ώστε αυτή να καταστεί δίκαιη και βιώσιμη», τόνισε ο πρώην Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς μιλώντας στην εκδήλωση της Ν.Ε. Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ στο 22ο Forum Ανάπτυξης- Money Show Πάτρας 2019.
Ο κ. Παππάς αναφέρθηκε στη συμβολή των νέων τεχνολογιών στον ψηφιακό μετασχηματισμό της οικονομίας και της κοινωνίας, ενώ όπως επεσήμανε «για εμάς, τα εργαλεία της νέας εποχής αποτέλεσαν μήτρα συγκλίσεων και όχι νέων κρίσεων. Με αυτή τη λογική θα πρέπει να προχωρήσουμε ως χώρα».
Παράλληλα, ο πρώην Υπουργός επεσήμανε πως η Πολιτεία οφείλει να μελετά ποιοι τομείς έχουν πολλαπλασιαστική επίδραση στην οικονομία, λέγοντας πως «η μια λογική ανάπτυξης λέει ότι απλά αφαιρείς “νάρκες” που ενοχλούν τον επενδυτή. Η άλλη, η δική μας, λέει ότι η Πολιτεία έχει σχέδιο, μελετά ποιοι τομείς έχουν πολλαπλασιαστική επίδραση στην οικονομία, θέτει προτεραιότητες, ξεκινά έργα &φροντίζει τα αποτελέσματα να αφορούν όλους».
Επίσης, υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ εκκίνησε το Σύστημα Ηλεκτρονικής Διακίνησης Εγγράφων για τη διασύνδεση 21.000 φορέων του δημοσίου, την Ενιαία Ψηφιακή Πύλη για την ηλεκτρονική εξυπηρέτηση πολιτών, το e-ΓΕΜΗ για την ψηφιοποίηση των επιχειρήσεων & τη Γεωργία Ακριβείας για τη μείωση του κόστους παραγωγής κατά 45%.
«Η υλοποίησή τους κρίνεται απαραίτητη για την ψηφιακή αναβάθμιση του δημοσίου και των βασικών τομέων της ελληνικής οικονομίας. Η Πολιτεία πρέπει να προτεραιοποιεί τους στόχους και να βάζει τις βάσεις της νέας εποχής», είπε.

Παράλληλα, ο Τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στην περιοχή της Αχαΐας και της Δυτικής Ελλάδος, ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση της Ν.Δ.
Όπως είπε «οι πρώτες επιλογές της ΝΔ για την Αχαΐα ήταν επιλογές πισωγυρίσματος. Και η Πατρών – Πύργου και η Νομική σχολή και ο σιδηρόδρομος, που αποτελούν ώριμες επιλογές, παγώνουν λόγω πολιτικής εμπάθειας. Η Ν.Δ. οφείλει επανεξετάσει τη στάση της».
Ακολούθησε συζήτηση και διάλογος με τους πολίτες, ενώ την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος, Βίκυ Δρακούλη.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον από το ακροατήριο υπήρξε για τον πρωτογενή τομέα και την έξυπνη γεωργία, για το οποίο ο κ. Παππάς υπενθύμισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ διενήργησε διαγωνισμό για το έργο «Ψηφιακός Μετασχηματισμός του Γεωργικού Τομέα», ενώ ο πρώην Υπουργός ρωτήθηκε και για το δίκτυο 5G καλώντας τον επιχειρηματικό κόσμο και τους εκπροσώπους φορέων να πιέσουν για να εφαρμοστεί, θέτοντας ερωτηματικά για τη σοβαρότητα όσων έχουν ακουστεί για τις επιπτώσεις του στον ανθρώπινο οργανισμό.