Καλλιάνος: Προσοχή στις επικίνδυνες καταιγίδες από την Κυριακή τα μεσάνυχτα

Από τα μεσάνυχτα της Κυριακής μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας θα απασχολήσει την Αττική ο κύριος όγκος των βροχοπτώσεων, σύμφωνα με τον γνωστό μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο.

Όπως επισημαίνει ο γνωστός μετεωρολόγος, θα εκδηλωθούν κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες και οι νοτιάδες θα ενισχυθούν στα 7-8 και τοπικά 9 μποφόρ, τόσο σε θαλάσσιες περιοχές γύρω από το νομό, όσο και σε χερσαία τμήματα.

Σύμφωνα μάλιστα με τον κ.Καλλιάνο, χρειάζεται μια ιδιαίτερη προσοχή διότι ο συνδυασμός των ισχυρών καταιγίδων μαζί με τους θυελλώδεις ανέμους μπορούν να συμβάλλουν πιθανότατα ακόμη και σε πτώσεις δέντρων, υπερχειλίσεις χειμάρρων ή άλλων πλημμυρικών φαινομένων.

Όπως αναφέρει ο γνωστός μετεωρολόγος, οι βροχές δεν αφορούν μόνο στην Αττική, καθώς θα βρέξει σχεδόν σε όλη τη χώρα. Άρα, για το χρονικό διάστημα από το απόγευμα της Κυριακής έως και το απόγευμα της Δευτέρας, οι βροχές και οι καταιγίδες θα επηρεάσουν σχεδόν κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα πιο ισχυρά φαινόμενα θα σημειωθούν στις παρακάτω περιφέρειες:

– Δυτική Ελλάδα (βράδυ της Κυριακής)

– Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Αττική, Σποράδες και Ανατολική Πελοπόννησος (από τα μεσάνυχτα της Κυριακής έως και το ξημέρωμα της Δευτέρας)

– Μακεδονία, Θράκη, Κυκλάδες, Κρήτη, Δωδεκάνησα, νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου (από νωρίς το πρωί της Δευτέρας έως και το απόγευμα της ίδιας ημέρας)