(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Ο εορτασμός 153 χρόνων του Ολοκαυτώματος από Κρήτες

Ο Σύλλογος Κρητών Πάτρας «ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ», τίμησε την 153η επέτειο του Ολοκαυτώματος της Ιεράς Μονής Αρκαδίου, με μνημόσυνο που τέλεσε στον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας Πατρών, την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019, παρουσία βρακοφόρων.
Για το ιστορικό του Ολοκαυτώματος και τα μηνύματα από την θυσία των υπερασπιστών της Μονής, μίλησε με ιδιαίτερα γλαφυρό τρόπο, ο πατριώτης μας Αποστολάκης Μανώλης. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, εκπρόσωποι Τοπικών Συλλόγων, εκπρόσωπος του Συλλόγου Καλλιπάτειρα σύσσωμο το Δ.Σ του Συλλόγου Κρητών Φοιτητών Πάτρας “Ο Ψηλορείτης”, καθώς και πλήθος μελών του Συλλόγου μας και πολλοί φίλοι τους.
Μετά την επιμνημόσυνη δέηση, στα γραφεία του Συλλόγου, Δοϊράνης 11 και Αγ. Σοφίας, προσφέρθηκε καφές, αναψυκτικά, τσικουδιά κ.α. και δόθηκε η δυνατότητα στα μέλη του Συλλόγου να επικοινωνήσουν.
Τέλος ολοκληρώνοντας τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις την Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019 το μεσημέρι, έγινε συνεστίαση – Κρητικό γλέντι των μελών και φίλων του Συλλόγου στο κέντρο «ΚΛΗΜΑΤΑΡΙΑ».
Το Δ.Σ του Συλλόγου Κρητών Πάτρας “Το Αρκάδι” θέλει να ευχαριστήσει από καρδιάς όλους τους συντελεστές αυτής της υπέροχης συνεύρεσης που ήταν γεμάτη από κόσμο, ζωντάνια, κέφι και χορό.
Οι μουσικοί Παυλάκης Μιχάλης,Λύρα-τραγούδι, Μιξάκης Αδαμάντιος και Μαυρομουστακάκης Φάνης,με τα λαούτα τους, μας μάγεψαν με τις υπέροχες εκτελέσεις σκοπών από την όμορφη Πατρίδα μας και ο αδερφός Σύλλογος των Κρητών Φοιτητών Πάτρας “Ο Ψηλορείτης” με την μεγάλη παρουσία από τα μέλη του και το αστείρευτο κέφι που είχαν, έδωσαν άλλο χρώμα στο γλέντι.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους μέλη και φίλοι του Συλλόγου μας όπως η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, η Αντιπρόεδρος Παραρτήματος Πατρών του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών, Ιουλία Συροκώστα-Σταθοπούλου, εκπρόσωποι τοπικών και εκπρόσωπος του Συλλόγου Καλλιπάτειρας.
Κατά την διάρκεια της βραδιάς ο Σύλλογος βράβευσε τα παιδιά των μελών του Συλλόγου που αρίστευσαν στο Γυμνάσιο και Λύκειο και εισήχθησαν στο Πανεπιστήμιο. Τη βράβευση έκαναν η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, η Αντιπρόεδρος Παραρτήματος Πατρών του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών, Ιουλία Συροκώστα-Σταθοπούλου, οι καθηγητές Πανεπιστημίου Μπουζάκης Σήφης, Δελλής Ιωάννης, Γεωργουδάκης Ιωάννης, Τζανουδάκης Δημήτρης και οι πρώην πρόεδροι του Συλλόγου μας κ.κ Γιώργος Δελάκης, Γιώργος Αποστολάκης και Γιώργος Παναγιωτάκης.
Οι αριστεύσαντες είναι:
1. Στιβακτάκης Παναγιώτης του Εμμανουήλ Α τάξη του 15ου Γυμνασίου Πατρών με βαθμό 19 και 2/14
2. Στιβακτάκης Ανδρέας του Εμμανουήλ Β τάξη του 15ου Γυμνασίου Πατρών με βαθμό 19 και 4/14
3. Ζαφειράκη Γεωργία του Αναστασίου Β τάξη του Γυμνασίου Οβρυάς με βαθμό
19 και 7/14
4. Μητρελης Απόστολος του Φωτίου, Γ τάξη του Πειραματικού Γυμνασίου Πατρών με βαθμό 19 και 10/14
5. Σωτηρόπουλος Δημήτριος του Παναγιώτη Γ τάξη του 6ου Γυμνασίου Πανεπιστημίου Πατρών με βαθμό 19 και 9/14
6. Ζαφειράκη Μαρία του Αναστασίου Α τάξη του Γενικού Λυκείου Δεμενίκων με βαθμό 18 και 2/10
Οι εισαχθέντες στα ΑΕΙ:
1. Ζαφειράκη Κατερίνα του Αναστασίου Β εισήχθη στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης, στα Χανιά.
2. Παπαδοπούλου-Σταγάκη Ελπίδα εισήχθη στο Τμήμα Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών
3. Σωτηρόπουλος Εμμανουήλ του Παναγιώτη στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Πατρών.
4. Φραγκιαδάκη Ανδριάνα – Άρτεμις του Μίνωα εισήχθη στο Τμήμα Φυτικής Παραγωγής του Πανεπιστημίου Πατρών