(Φωτό-βίντεο)Μεταναστευτικό: Εκρηκτική η κατάσταση στη Χίο από τις συνεχιζόμενες ροές – Εικόνες που προβληματίζουν

Προβληματίζουν τα βίντεο του protothema.gr τα οποία αποτυπώνουν σε πραγματικό χρόνο το τι συμβαίνει στην Χίο αυτές τις ώρες, με το εθνικό πρόβλημα του προσφυγικού-μεταναστευτικού.

Στα βίντεο φαίνεται κάθαρα το μέγεθος του προβλήματος που αντιμετωπίζει το νησί της μαστίχας, καθώς οι πρόσφυγες-μετανάστες που βρίσκονται στο κέντρο υποδοχής της ΒΙΑΛ γεμιζουν καθημερινά τους δρόμους από και προς σε αυτό.
Σε άλλο βίντεο παρατηρούμε τους μετανάστες, άνδρες νεαρής ηλικίας, να κουβαλούν παλέτες προκειμένου να τις χρησιμοποιήσουν για να στησουν τις σκηνές τους στο έδαφος για να αποφεύγουν την υγρασία.

Σε κάποιο άλλο βιντεο φαίνονται οι γυναίκες με την μπούρκα και τις οικογένειες τους να κουβαλούν σακούλες με τρόφιμα και προσωπικά είδη και να τα μεταφέρουν στο καταυλισμό τους, ενώ αυτοκίνητα των ΜΚΟ τους έχουν συγκεντρωμένους σε ομάδες και τους δίνουν οδηγίες για το οτιδήποτε θα χρειαστούν.

Σοκ προκαλεί και η φωτογράφια η οποία δείχνει ένα χωράφι δίπλα στις δομές φιλοξενίας, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες είναι ιδιωτικό και δεν έχει νοικιαστεί για τις ανάγκες τις φιλοξενίας, στο οποίο πηγαίνουν οι άνθρωποι και κάνουν την ανάγκη τους, όταν τελειώσουν θάβουν τα περιττώματα τους και πετούν τα μπουκάλια εκεί.

xios-xorafi-1
xios-xorafi-2

Τέλος μια άλλη φωτογραφία δείχνει το μέγεθος του προβλήματος, πόσο έχει ξεφύγει καθώς μετανάστες έχουν καταπατήσει ιδιωτικό χωράφι προεκειμένου να στησουν τις σκηνές τους για να στεγαστούν δίπλα στις δομές φιλοξενίας.

ekso-katavlismos
skines
xorafi-3

Πηγή: protothema.gr