ΠΑΤΡΑ: Νέα καταγγελτικά στοιχεία για τη διοίκηση της «Μέριμνα» – «Προσλήψεις συγγενών, φίλων και ατόμων με αμφιλεγόμενα προσόντα»!

Με μεγάλο ενδιαφέρον διαβάσαμε την απάντηση της διοίκησης της “Μέριμνας” στο δελτίο τύπου που δημοσιεύσαμε στις 18-11-2019, αλλά όσο και να ψάξαμε, απάντηση δεν πήραμε. Ομολογούμε όμως ότι ήταν μια καλή προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης.

Συγκεκριμένα
– Σχετικά με τα τιμολόγια που αφορούν τις δαπάνες που αναφέρετε, δεν απαντάτε για ποιο λόγο ο ταμίας αρνήθηκε να πληρωθούν, το έθεσε ζήτημα στο Δ.Σ. και μάλιστα καταψήφισε την έγκρισή τους. Όπως αντιλαμβάνεστε δεν ήταν δυνατόν να τα εγκρίνουμε εμείς σε αντίθεση με τον εκπρόσωπο του Δήμου Πατρέων που προέρχεται από τον χώρο της αντιπολίτευσης κ. Ξυλιά.
– Σχετικά με τις προσλήψεις, είναι γνωστό ότι δεν συμμετέχουμε στην επιτροπή αξιολόγησης αφού καταψηφίζουμε τις αδιαφανείς διαδικασίες που ακολουθεί (δεν δέχεται ενστάσεις, δεν γνωστοποιεί τα προσόντα των υποψηφίων κ.λπ.) με αποτέλεσμα να προσλαμβάνετε συγγενείς, φίλους και άτομα με αμφιλεγόμενα προσόντα όπως αποδείχθηκε στο τελευταίο Δ.Σ. με καταγγελία υποψήφιας την οποία αρνηθήκατε να συζητήσετε.
– Σχετικά με τον δικηγόρο έχετε επιλεκτική μνήμη. Στο πρακτικό 15-02-2018 όντως ψηφίσαμε την εκπροσώπηση από τον εν λόγω δικηγόρο για να βοηθηθεί ο νομικός σύμβουλος του ιδρύματος σε δίκη που ήταν να γίνει σε σύντομο χρονικό διάστημα, αφού μόλις είχε υπογράψει σύμφωνο συνεργασίας. Στο πρακτικό 10-06-2019 που επικαλείστε δεν αναφέρετε ότι είχαμε αποχωρήσει και παρόλο που δεν υπήρχε απαρτία προχωρήσατε στην λήψη απόφασης. Λησμονήσατε όμως να αναφέρεται το πρακτικό 28-11-2018 στο οποίο ψηφίσαμε ομόφωνα «για την περίπτωση πολλών εργατικών ζητημάτων να υπάρξει προκήρυξη.» δεν απαντάτε πότε κι αν έγινε αυτή η προκήρυξη.

Επί πλέον υπογράφετε την απάντησή σας σαν Δ.Σ. Αλήθεια μπορείτε να μας ενημερώσετε πότε έγινε η σύγκλιση αυτού του Δ.Σ. και ποιοι ήσαν παρόντες; Εμείς πάντως ουδέποτε λάβαμε αυτή την πρόσκληση. Επί πλέον είχε απαρτία αυτό το Δ.Σ.; Διότι γνωρίζουμε ότι κάποιο μέλος απουσιάζει εκτός Πατρών.

Η απάντησή σας ήταν μια καλή προσπάθεια “να πετάξετε την μπάλα στη εξέδρα” αλλά κι ενδεικτική του τρόπου αντίληψή σας σχετικά με τον τρόπο που θέλετε να διοικήσετε το ίδρυμα.

Παναγιώτης Σουλελές
Αντώνης Ταβουλάρης