Ο Πατούλης στήνει το… «Πατούλης TV» με κόστος 210.000 ευρώ

Σκληρή αντιπαράθεση, για την έγκριση σύμβασης συνεργασίας της Περιφέρειας Αττικής με το Attica TV, προϋπολογισμού 210.000 ευρώ, στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ethnos.gr, η εισήγηση του περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη εγκρίθηκε με 46 θετικές ψήφους έναντι 43 κατά και αφού χρειάστηκε να την υπερψηφίσουν και 5 σύμβουλοι εκλεγμένοι με την παράταξη του Γιάννη Σγουρού.

Την απόσυρση του θέματος είχαν ζητήσει σχεδόν όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, ενώ οι εντονότερες αντιρρήσεις εκφράστηκαν από την πλευρά του Γ. Σγουρού, ο οποίος μάλιστα ανέφερε ότι ο Γ. Πατούλης είχε προσπαθήσει να περάσει την ίδια συνεργασία με το Attica TV και ως πρόεδρος της ΚΕΔΕ, αλλά συνάντησε διαφωνίες μέσα από την παράταξή του.

Η απόφαση αφορά την «έγκριση σύμβασης οριζόντιας συνεργασίας της Περιφέρειας με τον Δήμο Ασπροπύργου και την Δημοτική Επιχείρηση Attica TV».

Η σύμβαση προβλέπει συνολική δαπάνη 210.000 ευρώ για την Περιφέρεια Αττικής και είναι 5μηνης διάρκειας (42.000 ευρώ το μήνα) ενώ, όπως είπε ο Γ. Πατούλης, θα συσταθεί επιτροπή που θα αποφασίσει ποια θα είναι η συνέχεια του εγχειρήματος.

Βάσει της εισήγησης, αντικείμενο της σύμβασης είναι:

Να ενισχυθεί η προβολή της Αττικής μέσω της παρουσίασης των αναπτυξιακών δράσεων της Περιφέρειας Αττικής
Να προβληθεί το πρόγραμμα, η ειδησεογραφία, οι εκδηλώσεις (λόγου, πολιτισμού, αθλητικές), οι αναπτυξιακές δραστηριότητες της Περιφέρειας Αττικής αναφορικά με τις καθ’ ύλην και κατά τόπο αρμοδιότητές της
Να πληροφορηθεί ειδικότερα, το κοινό για την δημιουργία ή εκμετάλλευση αναψυκτήριων, επιμορφωτικών κέντρων, συνεδριακών κέντρων, εκθεσιακών κέντρων, αθλητικών κέντρων, την εκτέλεση επιμορφωτικών και άλλων συναφών προγραμμάτων, την προβολή κάθε δραστηριότητας που σχετίζεται με την αναβάθμιση την ποιότητας ζωής των κατοίκων της Περιφέρειας Αττικής
Να ενισχυθεί η προβολή των αναγκών των κατοίκων όλης της Περιφέρειας Αττικής αλλά και των δράσεων και των 66 δήμων της Περιφέρειας Αττικής.
Τα παραπάνω, σύμφωνα με την εισήγηση, θα επιτευχθούν με την παραγωγή τηλεοπτικών εκπομπών, την τηλεοπτική κάλυψη εκδηλώσεων και την προβολή σποτ.

Στα έξοδα περιλαμβάνονται οι αμοιβές 16 δημοσιογράφων, 3 οπερατέρ, 1 σκηνοθέτη, 1 ηχολήπτη, δύο οδηγών, δύο μοντέρ, αγορά εξοπλισμού 6.500 ευρώ τον μήνα, καύσιμα 8.000 ευρώ, διοικητικές αμοιβές 5.000 ευρώ. Ακόμη και ενοίκια 15.000 και συνδρομή στην Digea 10.000 ευρώ μηνιαίως.

Φωτό: ndp