(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Τιμή στον ένστολο ήρωα – Απονομή μεταλλίου «Αστυνομικό Αριστείο Ανδραγαθίας » στον απαρχιφύλακα Νικόλαο Παναγιωτόπουλο

Σήμερα, (22-11-2019) και ώρα 11.00, στην Λέσχη, του Αστυνομικού Μεγάρου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, πραγματοποιήθηκε ειδική τελετή επίδοσης Αστυνομικού Μεταλλίου, μετ΄ αντίστοιχου διπλώματος «Αστυνομικό Αριστείο Ανδραγαθίας», στον Υπαρχιφύλακα ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟ Νικόλαο του Ανδρέα.

Το Αστυνομικό Μετάλλιο «Αστυνομικό Αριστείο Ανδραγαθίας» αποτελεί την ύψιστη ηθική αμοιβή για αστυνομικό και απομενήθηκε στον Υπαρχιφύλακα ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟ Νικόλαο με Προεδρικό Διάταγμα της Α.Ε. Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπιου Παυλόπουλου, διότι την 16-7-2014, στο Μοναστηράκι Αθηνών, εκτελώντας διατεταγμένη Υπηρεσία εξέθεσε αποδεδειγμένα την ζωή του σε άμεσο και προφανή κίνδυνο σε ένοπλη συμπλοκή κατά την οποία τραυματίστηκε σοβαρά. Η πράξη του αυτή συνιστά έξοχο ανδραγάθημα και υπερβαίνει κατά πολύ την εκτέλεση του καλώς εννοούμενου υπηρεσιακού καθήκοντος.

Η επίδοση του Αστυνομικού Μεταλλίου πραγματοποιήθηκε από τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας Ταξίαρχο Γεώργιο Μιχαλόπουλο, ενώ το Προεδρικό Διάταγμα αναγνώσθηκε τον Προϊστάμενο του Γραφείου Δημοσίων Σχέσεων και Ενημέρωσης Δημοσιογράφων Δυτικής Ελλάδας, Αστυνόμο Β΄ Ιγνάτιο ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ.

Κατά την εναρκτήρια ομιλία της ειδικής τελετής ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας Ταξίαρχος Γεώργιος Μιχαλόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων:

« Έχουμε την τιμή και την χαρά να βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να τιμήσουμε εκ μέρους της πολιτείας τον Υπαρχιφύλακα ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟ Νικόλαο, καθόσον επέδειξε εκτελώντας τα καθήκοντά του, εξαίρετη δραστηριότητα και πράξη αυτοθυσίας.

Η απονομή πραγματοποιείται έπειτα από απόφαση του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ Προκοπίου μετά από πρόταση της τέως Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κας ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ Όλγας.

Ειδικότερα στις 16 Ιουλίου 2014 στο Μοναστηράκι Αθηνών ο τιμώμενος αστυνομικός εκτελώντας υπηρεσία στην ομάδα ΔΙΑΣ Αττικής με απαράμιλλο ζήλο και ανδρεία θέτοντας τον εαυτόν του σε κίνδυνο ζωής συμμετείχε με συναδέλφους του στην σύλληψη ένοπλου δράστη.

Η σύλληψη του επικίνδυνου δράστη πραγματοποιήθηκε έπειτα από πεζή καταδίωξη από τους προαναφερόμενους αστυνομικούς οι οποίοι δέχθηκαν πυροβολισμούς. Δυο από τους πυροβολισμούς έπληξαν τον Υπαρχιφύλακα ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟ Νικόλαο, στην κοιλιακή χώρα και στο πόδι με αποτέλεσμα να τραυματισθεί σοβαρά και να κινδυνεύσει άμεσα η ζωή του . Παρά τους πυροβολισμούς που δέχθηκε ο τιμώμενος αστυνομικός, αντέδρασε ψύχραιμα, βοηθώντας με επαγγελματισμό και θάρρος τους υπόλοιπους συναδέλφους του που συμμετείχαν στην σύλληψη.

θέλω λοιπόν να εκφράσω τις ολόθερμες ευχαριστίες μου και τα ειλικρινή συγχαρητήρια μου στον Υπαρχιφύλακα ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟ Νικόλαο που με τις ενέργειές του συνέβαλε καθοριστικά και έμπρακτα στην σύλληψη του δράστη αψηφώντας το γεγονός του κινδύνου και της δικής του ζωής. Τέτοιες πράξεις αποτελούν θετικό παράδειγμα προς μίμηση.

Νίκο και πάλι θερμά συγχαρητήρια»
Στην τελετή απηύθυναν χαιρετισμό ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας κ. Χαράλαμπος ΜΠΟΝΑΝΟΣ, ο Πρόεδρος της Ένωσης Συνταξιούχων Αστυνομίας Πόλεων και Ελληνικής Αστυνομίας Νομού Αχαΐας « Ο Άγιος Μηνάς», κ. Αθανάσιος ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων πρώην Χωροφυλακής και Ελληνικής Αστυνομίας Αχαΐας κ. Κωνσταντίνος ΒΟΡΓΙΑΣ.
Παράλληλα, στην τελετή παρέστησαν και τίμησαν με την παρουσία τους, εκπρόσωποι Πολιτικών, Δικαστικών και Εισαγγελικών Αρχών, πρώην Υπουργός, εκπρόσωποι των Στρατιωτικών Αρχών, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, οι Πρόεδροι των εν ενεργεία και εν αποστρατεία συνδικαλιστικών ενώσεων, συλλόγων και συνδέσμων αστυνομικών, αλλά και πολιτικών υπαλλήλων, καθώς και οι Διευθυντές και Διοικητές όλων των Αστυνομικών Υπηρεσιών του Νομού Αχαΐας.
Επίσης, την ειδική τελετή απονομής του Αστυνομικού Μεταλλίου τίμησαν με την παρουσία τους η οικογένεια, οι γονείς και πολλοί συγγενείς και φίλοι του τιμώμενου αστυνομικού.