(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Ο Πρόεδρος της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών στο δημαρχείο – «Στο πλευρό των ατόμων με ανάγκες»

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, δέχθηκε σήμερα στο Δημαρχείο τον Πρόεδρο της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών Ελλάδας, Νίκο Γιαλούρη.
Στον Δήμαρχο αναφέρθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με προβλήματα όρασης και διατυπώθηκαν τα αιτήματά τους.
Ακολούθησε διάλογος κατά την διάρκεια του οποίου ο Δήμαρχος εξέφρασε την βούληση της Δημοτικής Αρχής να είναι στο πλευρό των ατόμων με ανάγκες. Πληροφόρησε μάλιστα ότι το θέμα της προσβασιμότητας είναι το πρώτο που θέτει η Δημοτική Αρχή στα έργα που γίνονται και που σχεδιάζονται για να γίνουν στην πόλη, ενώ σημείωσε ότι είναι στην φάση της στελέχωσης το Γραφείο για την εξυπηρέτηση των ατόμων με προβλήματα όρασης, κινητικά κ.ά.
Τέλος ο Δήμαρχος είπε ότι θα υπάρχει επαφή με την Ένωση Τυφλών με σκοπό την αντιμετώπιση των προβλημάτων για τα οποία ο Δήμος μπορεί να παρέμβει. Ορίστηκε μάλιστα νέο ραντεβού για να εξεταστούν από κοινού ο σχεδιασμός, τα χρονοδιαγράμματα υλοποίησης κλπ.
Στην συνάντηση από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής παρόντες ήταν οι Αντιδήμαρχοι, Διονύσης Πλέσσας και Βίβιαν Σαμούρη, ενώ από την πλευρά των ατόμων με προβλήματα όρασης ήταν η Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών Δυτ. Ελλάδας, Φένια Χόρμπα, ο Αντιπρόεδρος, Αλέξανδρος Δημητρόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Θεόδωρος Αποστολόπουλος, η Οργανωτική Γραμματέας, Μαρίνα Τριανταφυλλίδη και η Γραμματέας Εύη Τζουβάρα.