(Φωτο)-Ανακοινώθηκε η αντικαταστάτρια της …βασίλισσας Ελισάβετ

Η 63χρονη Αγγλίδα ηθοποιός Ιμέλντα Στόντον (Imelda Staunton) θα αντικαταστήσει την Ολίβια Κόλμαν στο ρόλο της βασίλισσας Ελισάβετ στον πέμπτο και έκτο κύκλο της δραματικής σειράς The Crown.

Η Ολίβια Κόλμαν έκανε το ντεμπούτο της ως Βασίλισσα Ελισάβετ την Κυριακή 18 Νοεμβρίου, όταν κυκλοφόρησαν και τα 10 επεισόδια της τρίτης σεζόν. Θα είναι ξανά πρωταγωνίστρια και στον τέταρτο κύκλο την επόμενη χρονιά μέχρι να παραδώσει τη σκυτάλη την οποία πήρε από την Κλερ Φόι που ήταν πρωταγωνίστρια στον πρώτο και δεύτερο κύκλο.

Ιμέλντα Στόντον
Ιμέλντα Στόντον

Η Στόντον στον πέμπτο και τον έκτο κύκλο της σειράς θα αναλάβει να διαχειριστεί πολλές βασιλικές κρίσεις, ανάμεσά τους και το διαζύγιο του Κάρολου και της Νταϊάνα, ενώ θα δούμε και την περίοδο εκείνη μετά το θάνατο της Νταϊάνα που ήταν η πιο αντιδημοφιλής εποχή για τη βασίλισσα.

Το Crown, που δημιουργήθηκε από τον Peter Morgan, προβλήθηκε για πρώτη φορά το 2016. Οι παραγωγοί επέλεξαν να ανανεώσουν το καστ αντί να γερνούν ψηφιακά τους ηθοποιούς.

Η Ιμέλντα Στόντον γεννήθηκε το 1956 και αποφοίτησε από τη Βασιλική Ακαδημία Δραματικών Τεχνών του Λονδίνου το 1976. Έχει εμφανιστεί πολλές φορές στο θέατρο και έχει βραβευτεί τέσσερις φορές με το Βραβείο Λόρενς Ολίβιε.

Στον κινηματογράφο, έπαιξε το 1998 στην ταινία Ερωτευμένος Σαίξπηρ και κέρδισε με όλο το καστ το Βραβείο Σωματείου Ηθοποιών. Το 2004 πρωταγωνίστησε στην ταινία Το μυστικό της Βέρα Ντρέικ και κέρδισε BAFTA, Volpi Cup, και το βραβείο καλύτερης ηθοποιού από τα Βραβεία Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου, ενώ προτάθηκε για Όσκαρ και Χρυσή Σφαίρα. Στη συνέχεια, έπαιξε το 2014 στην ταινία Pride και προτάθηκε για BAFTA Β’ Γυναικείου Ρόλου.