ΠΑΤΡΑ: Διοργανώσεις των «Μαχητών» – Εκδηλώσεις και σήμερα 21 Νοεμβρίου

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (International Day of Persons with Disabilities) καθιερώθηκε το 1992 με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ και τιμάται κάθε χρόνο στις 3 Δεκεμβρίου.

Εορτάζεται σε όλον τον Πλανήτη προωθώντας την κατανόηση σε θέματα αναπηρίας. Υπενθυμίζει στις κυβερνήσεις, στους οργανισμούς αλλά και στους απλούς πολίτες το δικαίωμα των ατόμων με αναπηρία στην πλήρη συμμετοχή στα κοινά καθώς και στην ισότητα.

 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία οι «Μαχητές» διοργανώνουν τριήμερο εκδηλώσεων, 18,20 & 21 Νοέμβρη, εστιασμένο στην ανάδειξη της μοναδικότητας και της διαφορετικότητας των νέων με νοητική υστέρηση. Σκοπός των εκδηλώσεων είναι η ενημέρωση, εξοικείωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών, η εξάλειψη στερεότυπων αντιλήψεων και συμπεριφορών και η δημιουργία συνθηκών ισότιμης πρόσβασης στον κοινωνικοοικονομικό βίο.

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

 

 

 

 

Πέμπτη 21 Νοέμβρη

 

Μια ομάδα νέων του ΚΔΗΦ «Μαχητές» σερβίρουν καφέ στο Δασύλλιο στις 18:00 αποδεικνύοντας πως με την απαραίτητη υποστήριξη και δημιουργία κατάλληλων συνθηκών μπορούν να ενταχθούν ως ισότιμα μέλη της κοινωνίας μιας και η εργασία αποτελεί καθοριστικό παράγοντα αυτονομίας και αυτοεκτίμησης των ατόμων με νοητική υστέρηση