Η κυβέρνηση εφαρμόζει συγκεκριμένο σχέδιο για προσφυγικό/ μεταναστευτικό

Σημεία από την τοποθέτηση του Ιάσονα Φωτήλα, βουλευτή Αχαΐας της ΝΔ, στην εκπομπή του ONE CHANNEL «ONE TALK» με τον Δημήτρη Μανιάτη, το βράδυ της Τετάρτης 20 Νοεμβρίου:

  • Μετά από τέσσερα χρόνια ελαχιστοποιημένων ροών – με εξαίρεση το 2015 – η χώρα έχει να αντιμετωπίσει μια έξαρση των ροών. Η ύπαρξη κλειστών προαναχωρησιακών κέντρων μέχρι την επιστροφή στην Τουρκία καθώς και η ενιαία μονάδα συνοριοφυλακής θα αποτρέπει τους μετανάστες να έρχονται. Όσον αφορά στη μετεγκατάσταση των προσφύγων στην ενδοχώρα όλοι πρέπει να αντιληφθούμε ότι οφείλουμε να αναλάβουμε το φορτίο που μας αναλογεί – αρκεί να γίνεται ισομερώς και με τις σωστές συνθήκες.
  • Είναι μεγάλη χαμένη ευκαιρία η μη συνταγματική αναθεώρηση του άρθρου 16, αφού θα επέτρεπε στη χώρα μας να γίνει ένας ισχυρός εκπαιδευτικός πόλος.
  • Η συνταγματική κατοχύρωση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος είναι πολύ σημαντική αφού κανένας άνθρωπος δε θα ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας.
  • Η εκλογή ΠτΔ από το λαό θα μετέτρεπε τη διαδικασία σε αμιγώς κομματική και θα αλλοίωνε τη μορφή του πολιτεύματός μας.
  • Η πρόσφατη επιτυχία κατά την πορεία της 17 Νοεμβρίου από την ΕΛΑΣ και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δείχνει ότι ήταν επιτυχημένη η επιλογή του Πρωθυπουργού. Αυτό το εισπράττουμε όλοι όσοι θέλουμε να σταματήσει η δράση των μπαχαλάκηδων και των ρουβίκωνων.

Μπορείτε να δείτε απόσπασμα της εκπομπής στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.youtube.com/watch?v=_tpJ8IS8ZNI&feature=youtu.be