Βαρουφάκης: Ανόητες οι επιχειρήσεις στα Εξάρχεια

Ως “ανόητες” χαρακτήρισε ο Γιάνης Βαρουφάκης τις επιχειρήσεις της Αστυνομίας στα Εξάρχεια, ενώ για την επέμβαση στην ΑΣΟΕΕ είπε πως ήταν λάθος.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, όπου και εξήγησε πως η θέση του ΜεΡΑ25 εξ αρχής ήταν ότι οι επιχειρήσεις αυτές θα δημιουργήσουν κοινωνικές ταραχές, για να συμπληρώσει ότι «ήταν λάθος η επέμβαση στην ΑΣΟΕΕ».

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του, τα ΜΑΤ δεν θα έπρεπε να εισέρχονται στα πανεπιστήμια και το άσυλο αντί να καταργηθεί θα έπρεπε να ενισχυθεί. Μάλιστα πρότεινε να νομοθετηθεί υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας στα πανεπιστήμια την οποία θα αναλάβει να ελέγχει και ο πρύτανης.

Όσον αφορά τα Εξάρχεια ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε πως οι επιχειρήσεις είναι εντελώς ανόητες και δεν παρέχουν κάτι στο πρόβλημα της περιοχής, πρόβλημα το οποίο κατά κύριο λόγο είναι τα ναρκωτικά. Ως λύση προτείνει την ενίσχυση της τοπικής κοινωνίας.

Τέλος, χαρακτήρισε τρομοκρατία τον τρόπο που φέρεται η αστυνομία.

Αναφερόμενος ο κ. βαρουφάκης στην επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον Χρυσοχοΐδη στην θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, είπε πως είναι ο τελευταίος που έχει το δικαίωμα να βρίσκεται στο συγκεκριμένο υπουργείο, λέγοντας ότι το 2012 ως υπουργός, ο κ. Χρυσοχοΐδης προέβη στη μεγαλύτερη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, με το διασυρμό των οροθετικών γυναικών και θα έπρεπε να διώκεται.

Φωτό: Ευρωκίνηση (αρχείου)