Β. Κοντοζαμάνης: Στο ακέραιο η εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου-«Δεν πρόκειται να υπάρξει καμία εξαίρεση»

Ο αντικαπνιστικός νόμος θα εφαρμοστεί στο ακέραιο, τόνισε ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, προσθέτοντας πως η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να μην κάνει πίσω σε τίποτα.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, δεν πρόκειται να υπάρξει καμία εξαίρεση, υπογραμμίζοντας ότι «Ο κόσμος έχει καταλάβει την αναγκαιότητα του μέτρου και θα το αγκαλιάσει».

Παράλληλα, ο κ. Κοντοζαμάνης επανέλαβε την χθεσινή τοποθέτηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την εκδήλωση έναρξης της αντικαπνιστικής καμπάνιας στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ότι «εχθρός της κυβέρνησης δεν είναι ο καπνιστής, αλλά το κάπνισμα», ενάντια στο οποίο δίνεται μάχη.

«Ο καπνιστής στον ιδιωτικό του χώρο μπορεί να κάνει ότι θέλει» υπογράμμισε ο κ. Κοντοζαμάνης και πρόσθεσε ότι ο κόσμος θα προσαρμοστεί στο μέτρο, αναφέροντας ότι «Ο κόσμος το θέλει αυτό».

Σχετικά με την τηλεφωνική γραμμή 1142, για την υποβολή είτε επώνυμων είτε ανώνυμων καταγγελιών, ο υφυπουργός δήλωσε ότι δεν είναι «κάρφωμα», αλλά μια εμβληματική κίνηση εκσυγχρονισμού της καθημερινότητας του πολίτη.

«Με τον αντικαπνιστικό νόμο θέσαμε ξεκάθαρα όρια μεταξύ του δημόσιου και ιδιωτικού χώρου. Στόχος μας είναι να προστατέψουμε τους μη καπνιστές από το παθητικό κάπνισμα», ανέφερε καταληκτικά ο υφυπουργός Υγείας.