Μπακογιάννη: Να προτείνουμε στους μετανάστες να γίνουν εργάτες γης

Πρόταση για το προσφυγικό-μεταναστευτικό και την αποσυμφόρηση των νησιών του Αιγαίου κατέθεσε η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ η κ. Μπακογιάννη σημείωσε ότι η Ελλάδα χρειάζεται εργάτες γης και σημείωσε ότι κάποιες από αυτές τις ανάγκες μπορούν να καλυφθούν από πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται σε Κέντρα Υποδοχής στα νησιά. «Υπάρχει μία διαδικασία στην Ελλάδα για τους εργάτες γης. Καλείς εργάτες γης για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Αυτή η διαδικασία σου επιτρέπει να δώσει προσωρινές άδειες παραμονής. Έχουν δουλειά και στέγη. Η πρότασή μου είναι να πάμε συγκεκριμένα στη Μόρια και να πούμε “ποιος θέλει να γίνει εργάτης γης ρε παιδιά;”. Είμαι περίεργη να δω ποιοι θα ανταποκριθούν. Ή έχουν μπει σε μια λογική ιδρυματοποίησης; Υπάρχουν υπουργοί που το κουβεντιάσαμε και νομίζουν ότι αυτό το πράγμα μπορεί να περπατήσει, θα το δοκιμάσουμε κι αυτό. Εργάτες γης χρειάζεται η ελληνική ύπαιθρος», τόνισε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Παράλληλα, η βουλευτής της ΝΔ σχολιάζοντας τις αντιδράσεις σε τοπικές κοινωνίες για το μεταναστευτικό, σημείωσε ότι η κοινωνία είναι, μέχρι ενός σημείου, δικαιολογημένη, χαρακτηρίζοντας, παράλληλα απαράδεκτες ακραίες εκδηλώσεις τύπου «ρίχνω πέτρες, πάω να βουλιάξω, ψήνω χοιρινά μπροστά στη μύτη του αλλουνού».

Μήνυμα Μπακογιάννη και στο εσωτερικό της ΝΔ

Η Ντόρα Μπακογιάννη έστειλε μήνυμα και στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας εκφράζοντας την ελπίδα να έχουν τελειώσει οι όποιες «αρρυθμίες» είχαν παρατηρηθεί το προηγούμενο διάστημα, προσθέτοντας ότι ενοχλήθηκε από συγκεκριμένες συμπεριφορές στελεχών του κόμματος. «Εγώ γενικώς ενοχλούμαι από απάνθρωπες λογικές. Με ενοχλεί πάρα πολύ η έλλειψη ανθρωπιάς. Αν για κάτι είμαστε γνωστή ως χώρα είναι γι’ αυτές τις δύο λέξεις: ανθρωπιά και λεβεντιά».

Επιτυχημένος υπουργός ο Χρυσοχοΐδης
Η βουλευτής της ΝΔ χαρακτήρισε «απολύτως επιτυχημένο υπουργό» τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, υπογραμμίζοντας ότι δεν θα βρεθεί κανένα στέλεχος της ΝΔ να υποστηρίξει το αντίθετο. Ερωτηθείσα αν υπάρχει «αυταρχισμός» στις επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ., απάντησε: «Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Η κοινωνία αυτή ψήφισε τη ΝΔ, ακόμα και στην Κρήτη, το λέω αυτό γιατί εμείς οι Κρητικοί έχουμε τις δικές μας απόψεις για κάποια θέματα, για να επιστρέψει η τάξη και άρα η ελευθερία. Η ασφάλεια είναι προϋπόθεση της ελευθερίας μας».

Σε έναν χρόνο ο Τσίπρα θα έχει βρει την ταυτότητά του
Τέλος, αναφορικά με την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στην πορεία του Πολυτεχνείου, η κ. Μπακογιάννη υποστήριξε ότι ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν αμήχανος. «Είναι πολύ δύσκολο να είσαι τέως πρωθυπουργός, να έχεις καθίσει με τον Τραμπ και τους ηγέτες των άλλων χωρών και μετά να χωρέσεις και το καρπούζι του διαδηλωτή. Αυτό, αν δείτε τη γλώσσα του σώματος του κυρίου Τσίπρα, αισθανόταν άβολα. Κι επίσης είναι άβολα, στην προσπάθειά του να επαναφέρει μια λογική του 3% σε ένα κόμμα που πλέον είναι θεσμικό κόμμα αντιπολίτευσης. Δεν μπορείς αυτά να τα ταυτίσεις εύκολα κι αυτή η εσωτερική σύγχυση φαίνεται και στο πρόσωπό του. Δεν είναι ο παλιός Τσίπρας που σου μίλαγε, άνετος, χαλαρός… Σε κάνα χρόνο θα έχει βρει την ταυτότητά του».