ΗΠΑ: Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ διαψεύδει ότι ο Μάικ Πομπέο σχεδιάζει να παραιτηθεί

Οργιάζουν στην Ουάσινγκτον οι φήμες περί παραίτησης του Aμερικανού ΥΠΕΞ, Μάικ Πομπέο, που πυροδότησε άρθρο του περιοδικού «TIME» το οποίο επικαλείται τρία υψηλόβαθμα στελέχη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έσπευσε να διαψεύσει το επίμαχο δημοσίευμα που αναφέρει ότι ο Μάικ Πομπέο εκμυστηρεύτηκε σε τρία πρωτοκλασάτα στελέχη των Ρεπουμπλικάνων ότι αναζητά μια ασφαλή έξοδο από την κυβέρνηση Τραμπ με τη νέα χρονιά με στόχο να διεκδικήσει μία έδρα για τη Γερουσία.

Το άρθρο του αμερικάνικου περιοδικού αποκαλύπτει, σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς των τριών υψηλόβαθμων Ρεπουμπλικάνων, ότι ο Πομπέο σχεδιάζει να αποχωρήσει από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ την Άνοιξη του 2020 και να διεκδικήσει μια έδρα για την Γερουσία στο Κάνσας.

Η απόφαση του Πομπέο να αποχωρήσει από την αμερικανική κυβέρνηση , όπως αναφέρουν οι τρεις Ρεπουμπλικάνοι υπό καθεστώς ανωνυμίας, σχετίζεται με την έρευνα που έχει ξεκινήσει για την δίωξη και καθαίρεση του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, καθώς αμαυρώνει την εικόνα του, ως πολιτικού, επισημαίνει το περιοδικό.