Η Google τιμά την πρώτη γυναίκα που πέταξε από Αυστραλία

Η Google με το doodle της Τετάρτης τιμά την Αυστραλιανή αεροπόρο Maude Rose “Lores” Bonney, με αφορμή τα 122 χρόνια από τη γέννησή της.

Είναι η πρώτη γυναίκα που πέταξε μόνη της από την Αυστραλία στην Αγγλία το 1933, ολοκληρώνοντας το ταξίδι της μετά από 157 ώρες πτήσης, επιβιώνοντας από ισχυρές καταιγίδες, δύο συντριβές αλλά και συνάντηση  με ένα κοπάδι βουβαλιών.

Η επιθυμία της να γίνει πιλότος προέκυψε μετά από μία πτήση. Μέχρι το 1931, η Lores είχε αφιερωθεί στην Αεροπορία, κάνοντας εκείνη τη χρονιά την πρώτη της πτήση με ένα μικρό αεροπλάνο τύπου «Gipsy Moth» που ονομαζόταν «My Little Ship».

Η Lores δε σταμάτησε πάντως εκεί. Το 1937 έγινε το πρώτο πρόσωπο που πέταξε μόνη της από την Αυστραλία στη γενέτειρά της, Νότια Αφρική.

Με το επίτιμο διδακτορικό της από το Πανεπιστήμιο Griffith, επιβεβαίωση ως Μέλους του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας (MBE) και μέλος του Τάγματος της Αυστραλίας (AM), καθώς και μια εκλογική περιφέρεια Queensland που ονομάστηκε μετά από αυτήν, τα επιτεύγματα της Lores χρησιμεύουν ακόμα και σήμερα ως έμπνευση για τους πιλότους του μέλλοντος.