Θεσσαλονίκη: Επίθεση με σιδερογροθιές σε 13χρονο μαθητή-Συνελήφθη 14χρονος

Ένας 13χρονος μαθητής Γυμνασίου κατήγγειλε πως δέχτηκε επίθεση από τρία άτομα΄με σιδερογροθιές στην αυλή του σχολείου του στην Ευκαρπία. Τα τρία άτομα δεν ανήκουν στο σχολείο.

Σύμφωνα με όσα είπε η μητέρα του μαθητή στην κάμερα του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, δέχτηκε τη Δευτέρα τηλεφώνημα από το σχολείο στο οποίο της είπαν ότι ο γιος της έπεσε και χτύπησε. Όταν όμως έφτασε στο Γυμνάσιο του γιου της, ενημερώθηκε ότι μπήκαν στο σχολείο κάποιοι εξωσχολικοί και χτύπησαν το παιδί της με σιδερογροθιές.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα λεγόμενά της, ένα από τα τρία παιδιά που εισέβαλαν στο σχολείο ήταν μαθητής διπλανού γυμνασίου, τον οποίο τον κάλεσαν κάποιοι άλλοι να μπουν στο Α’ Γυμνάσιο «για να τακτοποιήσουν κάποια παιδιά που τους σχολιάζουν».

Η μητέρα του 13χρονου υποστήριξε πως πρόκειται για «τραμπούκους» και στα δύο γυμνάσια, ενώ ανέφερε ότι έχουν σημειωθεί διάφορα περιστατικά κατά καιρούς. Η ίδια μάλιστα τόνισε πως ο γιος της δεν είχε καμία σχέση με τα τρία παιδιά και ούτε καν που τα γνώριζε.

Η μητέρα του 13χρονου προέβη σε καταγγελία στην αστυνομία, παρόλο που δέχτηκε μέχρι και απειλές, όπως είπε, και ο 13χρονος θα υποβληθεί σε ιατροδικαστική εξέταση.

Η περιγραφή του 13χρονου για την επίθεση
«Χθες στο τρίτο διάλειμμα ήμουν με την παρέα μου στον μπροστινό χώρο του σχολείου και ήρθαν τρία παιδιά και μου είπε “έλα εδώ” χωρίς να τους ξέρω. Ήρθαν δύο εξωσχολικοί και νομίζω πως ο ένας ήταν απο το σχολείο και μου είπαν “έλα εδώ να σου μιλήσουμε”. Εγώ δεν ήθελα να πάω μαζί τους και οι δύο με τράβηξαν από τα χέρια και με πήγαν πίσω από τον χώρο του γυμνασίου. Με χτύπησαν στο πρόσωπο, στη μύτη και στα χείλη κι στη συνέχεια έφυγαν», περιγράφει ο 13χρονος.

Σύμφωνα πάντα με τη μητέρα του παιδιού, η οποία κατήγγειλε το περιστατικό, ο ένας εκ των τριών δραστών εμφανίστηκε στην αστυνομία με τους γονείς τους και ζήτησε συγγνώμη, λέγοντας πως «χτύπησαν λάθος παιδί».

Συνελήφθησαν ένας 14χρονος και οι γονείς για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου, οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι με προφορική εντολής εισαγγελέα.

φωτό αρχείου

thetoc.gr