ΑΣΟΕΕ: Ξεκίνησε κανονικά τη λειτουργία της μετά το “λουκέτο”

Ανοικτό είναι το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση,λειτουργεί κανονικά.

Η ανακοίνωση του ΟΠΑ έχει ως εξής:

«Με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών τελεί υπό κατάληψη, σας γνωρίζουμε ότι το Πανεπιστήμιο λειτουργεί κανονικά».

Υπενθυμίζεται ότι το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών από τις 11 έως τις 17 Νοεμβρίου παρέμεινε κλειστό, σύμφωνα με απόφαση της Συγκλήτου, καθώς όπως εγγραφόταν στην ανακοίνωση, “η σχολή λειτουργεί ως ορμητήριο αντιεξουσιαστών”.

Το λοκ άουτ από την πρώτη ημέρα εφαρμογής “έσπασαν” περισσότεροι από 200 φοιτητές, οι οποίοι μπήκαν στον προαύλιο χώρο του πανεπιστημίου διαμαρτυρόμενοι για το “αδικαιολόγητο λοκ άουτ”.

Δυνάμεις της Αστυνομίας απάντησαν εισβάλλοντας στην ΑΣΟΕΕ και ρίχνοντας χημικά στους φοιτητές, όταν προηγήθηκε η εκτόξευση μίας μολότοφ από τους νέους, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν μέσα στο ίδρυμα περίπου 100 φοιτητές.

Υπήρξαν καταγγελίες για τραυματίες φοιτητές, ο ένας μάλιστα με σοβαρό τραύμα στο κεφάλι, ενώ η αστυνομία δεν επέτρεπε σε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ να πλησιάσει το χώρο και να παράσχει περίθαλψη σε όσους το είχαν ανάγκη.

Στη συνέχεια τα ΜΑΤ αποχώρησαν από τον πανεπιστημιακό χώρο και οι φοιτητές κατευθύνθηκαν με πορεία προς το Πολυτεχνείο.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ