(Βίντεο-Φωτο)-Πολυτεχνείο: Συλλήψεις, προσαγωγές, έφοδοι και κυνηγητό με την Αστυνομία Όλα όσα συνέβησαν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη

ÅÐÅÉÓÏÄÉÁ ÓÔÁ ÅÎÁÑ×ÅÉÁ ÌÅÔÁ ÔÇÍ ÐÏÑÅÉÁ ÃÉÁ ÔÏ ÐÏËÕÔÅ×ÍÅÉÏ (EUROKINISSI/ÓÔÅËÉÏÓ ÌÉÓÉÍÁÓ)

Τη μεγάλη πορεία για την 46η επέτειο του Πολυτεχνείου ακολούθησαν επεισόδια και κλεφτοπόλεμος ανάμεσα σε κουκουλοφόρους και ΜΑΤ στα στενά των Εξαρχείων.

Η Αστυνομία πραγματοποίησε 52 προσαγωγές, εκ των οποίων οι 32 έγιναν συλλήψεις, σύμφωνα με το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. Παράλληλα, κατά την διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί

Όσον αφορά τις συλλήψεις, οι 6 έγιναν σε δώμα κτιρίου στην οδό Σπύρου Τρικούπη στα Εξάρχεια, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μολότοφ, αντιασφυξιογόνες μάσκες, γάντια, πέτρες και άλλα αντικείμενα, οι 2 στην οδό Στουρνάρη και οι 20 στην πλατεία Εξαρχείων, μετά τη λήξη των πορειών, για επιθέσεις σε βάρος των αστυνομικών δυνάμεων.

Σε άλλες πόλεις προσήχθησαν συνολικά 31 άτομα για συμμετοχή σε επεισόδια: ειδικότερα, 14 στη Θεσσαλονίκη, 10 στην Πάτρα και 7 στο Ηράκλειο Κρήτης.

Τραυματίστηκε 20χρονη στα Εξάρχεια

Μετά το τέλος της πορείας για το Πολυτεχνείο, υπήρξαν επεισόδια στην περιοχή των Εξαρχείων όπου εκεί βρισκόντουσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις από το πρωί της Κυριακής.

Από την ένταση που δημιουργήθηκε στην πλατεία Εξαρχείων υπήρξε και ο τραυματισμός μία γυναίκας ο οποίος προκλήθηκε κάτω από αδιευκρίνιστες ακόμη συνθήκες.

Η 20χρονη γυναίκα, όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες του newsbeast.gr, δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες μέσα στο ασθενοφόρο για τα τραύματά της στο κεφάλι.

Λέιζερ και καπνογόνα στα Εξάρχεια

Μετά την πορεία για το Πολυτεχνείο στην αμερικανική πρεσβεία το ενδιαφέρον μεταφέρθηκε στα Εξάρχεια όπου εκεί βρισκόντουσαν από νωρίς ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Λίγο μετά τις 20:00 ομάδα περίπου 100 ατόμων που ξεκίνησε από την Πλατεία Εξαρχείων «στόχευσε» με λέιζερ τα ΜΑΤ, τα οποία είχε στηθεί στην οδό Στουρνάρη, ενώ οι αντιεξουσιαστές πέταξαν και καπνογόνα προς το μέρος τους.

Μερικά λεπτά αργότερα επικράτησε ένταση με φωτιές και κυνηγητό στις γύρω περιοχές.

Ένταση, φωτιές και χημικά

Στην πλατεία Εξαρχείων σημειώθηκαν επεισόδια ενώ τα ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών.

Στην Σολωμού έπεφταν βροχή οι κρότου λάμψης. Επιπλέον, αστυνομικοί των ΜΑΤ κυνήγησαν αντιεξουσιαστές που άναψαν φωτιά σε οδόφραγμα στην οδό Στουρνάρη.

Μία ομάδα περίπου 100 ατόμων που ξεκίνησε από την Πλατεία Εξαρχείων «στόχευσε» με λέιζερ τα ΜΑΤ, τα οποία είχε στηθεί στην οδό Στουρνάρη, ενώ οι αντιεξουσιαστές πέταξαν και καπνογόνα προς το μέρος τους.

Λίγο αργότερα, οι αντιεξουσιαστές άναψαν φωτιές στο οδόφραγμα στην οδό Στουρνάρη και αστυνομικοί των ΜΑΤ ξεκίνησαν να τους κυνηγούν. Νωρίτερα, η αστυνομία είχε κάνει ντου σε κτίρια στα Εξάρχεια ενώ 6 άτομα συνελήφθησαν.

Πάντως, το κλίμα για τα 46 χρόνια από το Πολυτεχνείο ήταν ιδιαίτερα τεταμένο μετά από τα σοβαρά επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ αλλά και την κατάργηση του ασύλου.

Σημειώνεται ακόμη ότι πετάει συνεχώς πάνω από την περιοχή ελικόπτερο της ελληνικής αστυνομίας.

Οι εκκαθαριστικές επιχειρήσεις της Αστυνομίας

Λίγο μετά από την πορεία με τη ματωμένη σημαία για το Πολυτεχνείο, αστυνομικοί των ΜΑΤ, των ΟΠΚΕ και της νέας ομάδας ΔΕΛΤΑ έκαναν ντου σε κτίρια στην πλατεία Εξαρχείων.

Έξι άτομα συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης σε πολυκατοικία στα Εξάρχεια στην οδό Σπύρου Τρικούπη 3.

Οι συλληφθέντες, σύμφωνα με την αστυνομία, βρίσκονταν σε δώμα της ταράτσας της πολυκατοικίας όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, όπως βλέπετε στις φωτογραφίες, βόμβες μολότωφ, γάντια, αντιασφυξιογόνες μάσκες, πέτρες και άλλα αντικείμενα.

Το δεύτερο ντου έγινε σε κτίριο στην οδό Στουρνάρη με τον ίδιο τρόπο, σπάζοντας την πόρτα. Οι αστυνομικοί, σύμφωνα με πληροφορίες, βρήκαν και εκεί αντικείμενα που πιθανόν να χρησιμοποιούσαν αντιεξουσιαστές για να προκαλέσουν ένταση και επεισόδια.

Στο συγκεκριμένο κτίριο έγιναν δυο προσαγωγές.

Στο τρίτο ντου σε κτίριο κοντά στο Πολυτεχνείο, οι δυνάμεις της αστυνομίας δεν βρήκαν κάτι.

Οι αστυνομικοί σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του newsbeast.gr, προχωρούν σε εφόδους με σκοπό να απομακρύνουν αντιεξουσιαστές που κρύβονται στα κτίρια και ενδεχομένως θα προκαλούσαν επεισόδια.

Το «ντου» της Αστυνομίας μετά κλασικής μουσικής

Κατά τη διάρκεια του ντου που έκανε η Αστυνομία σε πολυκατοικία στην οδό Στουρνάρη 4 η έφοδος έγινε μετά μουσικής. Για την ακρίβεια η έφοδος συνοδεύτηκε όπως μπορείτε να δείτε στο αποκλειστικό βίντεο του newsbeast.gr με… κλασική μουσική.

Οι αστυνομικοί μπήκαν στο συγκεκριμένο κτίριο σπάζοντας την πόρτα ενώ προχώρησαν σε 2 προσαγωγές.

Μολότοφ και καμένα αυτοκίνητα στη Θεσσαλονίκη

Ξέφυγε η κατάσταση μετά την πορεία για το Πολυτεχνείο στη Θεσσαλονίκη, με επεισόδια να ξεσπούν στους δρόμους της πόλης σύμφωνα με το thestival.gr.

Το απόγευμα της Κυριακής (17/11) ξεκίνησε η πορεία στη Θεσσαλονίκη για την 46η επέτειο του Πολυτεχνείου, ωστόσο δημιουργήθηκε ένταση μετά το τέλος της.

Συγκεκριμένα ομάδες νεαρών που κινούνταν σε δρόμους της πόλης εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ στην οδό Αρριανού και υπήρξαν επεισόδια με άνδρες των ΜΑΤ.

Από τη φωτιά που προκλήθηκε, σημειώθηκαν ζημιές σε σταθμευμένα ΙΧ. Η αστυνομία προχώρησε σε περιορισμένη χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης, ενώ κάτοικοι της περιοχής, με λάστιχα προσπαθούσαν να σβήσουν τη φωτιά.

Επί τόπου βρίσκεται και η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Στο μεταξύ, πριν από λίγο, η δεύτερη πορεία φοιτητών και μελών της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς κατέληξε στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ, με τους διαδηλωτές να φωνάζουν συνθήματα υπέρ της προστασία του πανεπιστημιακού ασύλου.

Αυτή τη στιγμή η οδός Εγνατία παραμένει κλειστή και στα δύο της ρεύματα, ενώ ανοιχτές είναι οι οδοί Τσιμισκή και Αγ. Δημητρίου.