(Βίντεο)-Κατερίνη: Νεκρές μητέρα και κόρη – Βρέθηκαν σε χαράδρα 120 μέτρων

Τραγικός ο επίλογος στην υπόθεση εξαφάνισης της 17χρονης Μαρίας  Ιωάννης Δεληγιάννη και της 45χρονης μητέρας της, οι οποίες αγνοούνταν από τις 8 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι σοροί των δύο γυναικών εντοπίστηκαν μέσα στο αυτοκίνητό τους σε χαράδρα, βάθους 120 μέτρων, κοντά στην ορεινή περιοχή Φωτεινά, απ’ όπου διέρχεται η παλιά εθνική οδός Κατερίνης – Ελασσόνας. Χαρακτηριστικό του πόσο απόκρυμνο είναι το σημείο είναι ότι το drone που είχαν επιστρατεύσει οι αρχές στην επιχείρηση εντοπισμού τους έφτασε σε βάθος 105 μέτρων και μόνο τότε ήταν ορατό ένα τμήμα του αυτοκινήτου.

Το μακάβριο εύρημα εντοπίστηκε από το drone στις 11.40 το πρωί.  Στη συνέχεια, από κλιμάκια αντρών της ΕΜΑΚ που κατέβηκαν στην χαράδρα εντοπίστηκαν εξωτερικά και περιμετρικά του οχήματος οι σοροί μάνας και κόρης. Στο σημείο βρίσκεται σε εξέλιξη η επιχείρηση ανάσυρσης των δύο σορών.

Από τα πρώτα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας δεν διαφαίνονται ίχνη εγκληματικής ενέργειας, παρ’ όλα αυτά ειδοποιήθηκαν να φτάσουν στο σημείο ιατροδικαστής αλλά και κλιμάκιο εγκληματολογικών ερευνών για την συλλογή ευρημάτων

Οι δύο σοροί βρέθηκαν δίπλα και εξωτερικά από Ι.Χ. αυτοκίνητο με το οποίο φαίνεται πως είχαν φύγει από το σπίτι τους στην Κατερίνη.

Τα Φωτεινά Πιερίας
Τα Φωτεινά Πιερίας

Η εξαφάνιση των δύο γυναικών δηλώθηκε το Σάββατο 9 Νοεμβρίου, από τον πατέρα της ανήλικης και σύζυγο της 45χρονης, κι έκτοτε διεξάγονταν έρευνες για τον εντοπισμό τους.

Το τελευταίο καρέ από κλειστό κύκλωμα μόλις λίγο έξω από την Κατερίνη είχε καταγράψει το μεσημέρι της εξαφάνισης μάνας και κόρης με το αυτοκίνητο της οικογένειας επί της Επαρχιακής Οδού Κατερίνης-Ελασσόνας με κατεύθυνση την Ελασσόνα.

Με αυτό ως μόνο πραγματικό στίγμα οι Αρχές ξεκίνησαν από το Σάββατο μία μεγάλη έρευνα «χτενίζοντας» τις χαράδρες επί της Επαρχιακής Οδού, με την συμμετοχή αστυνομικών, πυροσβεστών, αντρών της ΕΜΑΚ και drone.

Το «Χαμόγελο του παιδιού» είχε εκδώσει Amber Alert για την εξαφάνιση της 17χρονης, κατόπιν συναίνεσης των αστυνομικών Αρχών:

Κατερίνη: Νεκρές μητέρα και κόρη - Βρέθηκαν σε χαράδρα 120 μέτρων