(Φωτο)-Πολυτεχνείο 2019: Ένταση και επεισόδια μετά τις πορείες – Μολότοφ, πέτρες, χημικά και συλλήψεις

Τεταμένο ήταν για ακόμη μια φορά το κλίμα μετά το τέλος των πορειών για την επέτειο του Πολυτεχνείου, με επεισόδια να σημειώνονται στα Εξάρχεια, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης αλλά και στην Πάτρα.

Μεγάλη κινητικότητα υπήρχε στην πλατεία Εξαρχείων με τα ΜΑΤ να παρατάσσονται από νωρίς τόσο στη διασταύρωση Στουρνάρη και Μπουμπουλίνας όσο και στην διασταύρωση Τοσίτσα και Μπουμπουλίνας.

Περίπου 200 κουκουλοφόροι άρχισαν να πετούν πέτρες, μπουκάλια και άλλα αντικείμενα προς το σημείο όπου βρισκόταν ισχυρή δύναμη της αστυνομίας.

Οι αστυνομικοί απώθησαν τους αγνώστους, κάνοντας χρήση χημικών, ενώ προχώρησαν και σε 20 συλλήψεις και 41 προσαγωγές ατόμων.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίζεται δικογραφία και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Παράλληλα, η ΕΛ.ΑΣ. παρέταξε και δύο «Αύρες».

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων μια νεαρή κοπέλα τραυματίστηκε στο κεφάλι και την παρέλαβε ασθενοφόρο από την οδό Τοσίτσα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, στα επεισόδια τραυματίστηκαν επίσης δύο αστυνομικοί.

Μέχρι και αργά το βράδυ της Κυριακής, πάνω από την περιοχή πετούσε ελικόπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας, καταγράφοντας τις κινήσεις των κουκουλοφόρων.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της πορείας, η αστυνομία πραγματοποίησε επιχειρήσεις σε δύο πολυκατοικίες στις οδούς Σπύρου Τρικούπη και Στουρνάρη.

Στην πρώτη επιχείρηση έγιναν έξι συλλήψεις, ενώ κατά τη δεύτερη συνελήφθησαν ακόμη 2 άτομα.

Όπως σημειώνει ακόμη το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ:

«Οι σημερινές προγραμματισμένες εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου σε διάφορες περιοχές της χώρας εξελίχθηκαν στο σύνολό τους ομαλά χωρίς να καταγραφούν ιδιαίτερα προβλήματα, ενώ οι αστυνομικές Αρχές έλαβαν όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα για τη διαφύλαξη και την προστασία των εκδηλώσεων».

Ένταση επικράτησε και στη Θεσσαλονίκη.

Άτομα που είχαν μείνει πίσω, όταν πέρασε η πορεία των φοιτητικών συλλόγων από την Καμάρα και τα οποία εκτιμάται ότι ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο, κινήθηκαν προς την περιοχή της Ροτόντας και πέταξαν βόμβες μολότοφ και πυροτεχνήματα.

Αποτέλεσμα ήταν να προκληθεί πυρκαγιά σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα στην οδό Αρριανού, η οποία σβήστηκε άμεσα από οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου-λάμψης.

ΒΙΝΤΕΟ_ΦΩΤΟ