(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Λίγες μολότοφ και πολλά μηνύματα στην πορεία για την εξέγερση του Πολυτεχνείου – Περιορισμένες ζημιές…λόγω μέτρων της Αστυνομίας

Επεισοδιακό ήταν το τέλος της πορείας για την 46η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Οι ομάδες αντιεξουσιαστών έριξαν περίπου 40 μολότοφ, δύο γκαζάκια, αλλά παρόλα αυτά δεν σημειώθηκε καμία ζημιά σε κατάστημα στο κέντρο της πόλης.

Στη συνέχεια, οι δυνάμεις της Αστυνομίας “έβγαλαν” από το κέντρο της Πάτρας του αντιεξουσιαστές, οι οποίοι κινήθηκαν προς την πλατεία Πυροσβεστίου και και έβαζαν φωτιές σε κάδους, ενώ ξήλωναν τα καλάθια του δήμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία φέρεται να έχει προχωρήσει σε δέκα προσαγωγές από την οδό Ζαΐμη. Επίσης έγινε και εκτεταμένη χρήση χημικών.

 

Η Δημοτική Αρχή, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, τιμώντας την 46η επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου τον Νοέμβρη του 1973, συμμετείχε στην μεγάλη συγκέντρωση μπροστά στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας και στην πορεία που ακολούθησε, μαζί με Φοιτητικούς και Σπουδαστικούς Συλλόγους, τους λαϊκούς φορείς, το λαό και την νεολαία της πόλης.
Ο Δήμαρχος σε δήλωσή του στα μέσα ενημέρωσης ανέφερε μεταξύ άλλων: «Αυτή η μέρα παραμένει άσβεστη στη συνείδηση του λαού. Είναι η μέρα που μας θυμίζει το χρέος μας στη συνέχιση του αγώνα, ενάντια σ’ αυτούς που θέλουν το λαό με σκυμμένο κεφάλι, υπόδουλο στην εκμετάλλευση από το κεφάλαιο.
Το σύνθημα «Ψωμί Παιδεία Ελευθερία» παραμένει επίκαιρο. Ο αγώνας για το «ψωμί» συνεχίζεται. Μόνο με αγώνες σήμερα, όπως και τότε, μπορούμε να έχουμε δουλειά για όλους, με δικαιώματα. Συνεχίζεται και ο αγώνας για την Παιδεία που θα μορφώνει, θα διαμορφώνει προσωπικότητες, θα αναδεικνύει τις αξίες του δίκιου, της προκοπής του λαού και όχι των εκμεταλλευτών.
Τα συνθήματα έξω οι ΗΠΑ, έξω το ΝΑΤΟ που είχαν γραφτεί στις πύλες του Πολυτεχνείου 46 χρόνια πριν, παραμένουν επίκαιρα.
Γιατί η χώρα, μετά την υπογραφή από την κυβέρνηση της συμφωνίας αμοιβαίας συνεργασίας με τις ΗΠΑ, εμπλέκεται πιο βαθιά στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, μετατρέπεται σε ορμητήριο πολέμου ενάντια σε άλλους λαούς. Η βάση του Αράξου, την οποία αναβάθμισε η προηγούμενη κυβέρνηση, είναι έτοιμη για την εγκατάσταση πυρηνικών όπλων κι αυτό πρέπει να αγωνιστούμε να μην γίνει.
Ας είναι σίγουροι πώς ό,τι και να κάνουν, ο τόπος μας θ’ αλλάξει πορεία, θ’ αλλάξει η κατάσταση κι αυτό θα γίνει με τον αγώνα όλων μας».
Παρόντες μαζί με τον Δήμαρχο Πατρέων, ήταν Αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και διαμερισματικοί σύμβουλοι.