(ΦΩΤ)-ΠΑΤΡΑ: Οι Αρκάδες γιόρτασαν τη μνήμη του Κυνουρέως Οσίου Νείλου

Ο Σύλλογος Αρκάδων Πάτρας «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης » με λαμπρότητα και με αρτοκλασία γιόρτασε την Τρίτη 12-11-2019 στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, τη μνήμη του Κυνουρέως Οσίου πατρός Νείλου του Μυροβλήτη.
Πλήθος πιστών Αρκάδων αλλά και Πατρινών προσήλθαν στον Ιερό Ναό και προσκύνησαν την εικόνα του Οσίου Νείλου που την είχε περικαλώς στολίσει με άνθη ο Σύλλογος Αρκάδων Πάτρας.
Στη Θεία λειτουργία προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ο οποίος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στη ζωή και πολιτεία του Οσίου πατρός Νείλου του Μυροβλήτη, ενώ επαίνεσε και συνεχάρη τον Πρόεδρο του Συλλόγου Αρκάδων Πάτρας κ. Δημήτριο Κομποχόλη και το Διοικητικό Συμβούλιο, καθώς και όλα τα μέλη, για τη διατήρηση ζωντανής της παράδοσης της φυλής και του Γένους μας και τους ευχήθηκε κάθε ευλογία από τον Κύριο.
Μετά το πέρας της λειτουργίας, ο Σύλλογος Αρκάδων Πάτρας μοίρασε άρτο και χορήγησε καφέ στα μέλη του σε παρακείμενη του Ναού καφετέρια, όπου εκεί οι Αρκάδες βρήκαν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις για την πρόοδο του Συλλόγου.