ΠΑΤΡΑ: Συνάντηση Κ.Καραμανλή με Πελετίδη και φορείς για αυτοκινητόδρομο και διέλευση τρένου – Τετάρτη στην Αθήνα

Οριστικοποιήθηκε η συνάντηση του δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη και φορέων της πόλης, την ερχόμενη Τετάρτη 20 Νοεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή.
Η συνάντηση θα έχει ως βασικό θέμα συζήτησης, την σιδηροδρομική σύνδεση της Πάτρας, ενώ αναμένεται να τεθεί και το ζήτημα της εθνικής οδού Πατρών – Πύργου.
Από την Δημοτική Αρχή, έγινε χθες γνωστό, ότι θα ενημερωθούν οι δημοτικοί σύμβουλοι και οι φορείς, για να συμμετέχουν στην συνάντηση.
Κατά πληροφορίες, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, ενημέρωσε ότι θα αναβληθεί η προγραμματισμένη συζήτηση του Σώματος την ερχόμενη Τετάρτη, λόγω της συνάντησης στην Αθήνα.
«O Αυτοκινητόδρομος Πάτρα-Πύργος, αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα για την κυβέρνησή μας και θα κατασκευαστεί», είχε δηλώσει την περασμένη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής σε συνάντηση που είχε με έξι Δημάρχους της Ηλείας.
«Το έργο μπορεί να ενσωματωθεί στην Ολυμπία Οδό, γιατί «Ολυμπία Οδός χωρίς την Ολύμπια» δεν νοείται» πρόσθεσε ο Υπουργός.
Από τη συνάντηση απουσίαζε ο Δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος και όπως ξεκαθάρισε ο Υπουργός Μεταφορών «η μη πρόσκληση του Δημάρχου Πύργου ήταν δική μου επιλογή και αυτό γιατί, χωρίς πρώτα να ενημερωθεί από εμένα, χωρίς να μάθει τις προθέσεις της Κυβέρνησης, προχωρά σε ακατανόητες κινήσεις που τον εκθέτουν».
Όπως είπε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών «ο αυτοκινητόδρομος Πάτρα – Πύργος αποτελεί έργο πρώτης προτεραιότητας για την Κυβέρνησή μας. Ήδη είμαστε σε επαφή με την Ευρωπαία Επίτροπο για να μπορέσουμε να επαναφέρουμε το έργο στις παραχωρήσεις. Με αυτό τον τρόπο ο αυτοκινητόδρομος θα κατασκευαστεί σωστά και θα παραδοθεί ακόμα και ένα χρόνο νωρίτερα από τα χρονοδιαγράμματα».