ΠΑΤΡΑ: Άνοιξε η γη, λόγω έργων και βροχής – Κλασσική περίπτωση κακοτεχνίας στα Δεμένικα

Μία περίπτωση κακοτεχνίας, στάθηκε αφορμή ταλαιπωρίας η οποία προκάλεσε έντονες διαμαρτυρίες, όπως καταγγέλλουν πολίτες των Δεμενίκων.
Οπως αναφέρουν, πρόκειται για έργο αποχέτευσης που ξεκίνησε να κατασκευάζεται τον περασμένο Αύγουστο. Η προχθεσινή συνεχής βροχόπτωση, σε συνδυασμό με ατέλειες, όπως λένε, είχε ως αποτέλεσμα την καθίζηση τμημάτων δρόμου της περιοχής και τη μετατροπή του σε λασπώδες τοπίο.
Εκπροσωπώντας τους κατοίκους, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Δεμενίκων «Οι Αγιοι Πάντες» Αντώνης Γκόλφης επιβεβαιώνει ότι η περίπτωση έχει προκαλέσει γενικευμένη αγανάκτηση πολιτών. Οπως λέγεται, οι τάφροι που είχαν ανοιχτεί για να γίνουν οι εργασίες δεν καλύφθηκαν με αμμοχάλικο, το οποίο στη συνέχεια έπρεπε να πατηθεί με οδοστρωτήρα, αλλά σκεπάστηκαν με το ίδιο το χώμα που είχε αφαιρεθεί. «Αποτέλεσμα είναι το σαθρό έδαφος που κυριολεκτικά χάνεται κάτω από τα πόδια μας όταν βρέχει», δηλώνει ο εκπρόσωπος των κατοίκων.
Ακριβώς, δηλαδή, ό,τι συνέβη προχθές με αφορμή τις βροχοπτώσεις. Μέρος του εδάφους υποχώρησε σε αρκετά σημεία. Οσοι προσπάθησαν να διασχίσουν τον δρόμο οδικώς, απειλήθηκαν με ζημιές στα αυτοκίνητά τους.

Βέβαια, μετά τις έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων, χθες το πρωί, υπήρξε ανταπόκριση από συνεργείο που έσπευσε στην περιοχή προκειμένου να προβεί (τώρα) σε ρίψη αμμοχάλικου. Ενέργεια όμως που μάλλον προκάλεσε περισσότερο εκνευρισμό, επειδή θεωρήθηκε πως ήταν κίνηση σε μια προσπάθεια να ηρεμήσουν τα πνεύματα και όχι ουσιαστικής και οριστικής επίλυσης του προβλήματος. Σαν να μην έφθανε αυτό, οι κάτοικοι καταγγέλλουν επίσης ότι οι σωλήνες που έχουν χρησιμοποιηθεί (Φ200 και Φ250) είναι πολύ μικρής χωρητικότητας, με αποτέλεσμα να παραμένει ο κίνδυνος πλημμυρών.