ΧΥΤΑ Παπανικολού – «Οριστική και ιδανική λύση»

Με επιστολή του στον περιφερειάρχη Νεκ. Φαρμάκη, ο επί 12ετία
πρώην περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης του Απ. Κατσιφάρα και πρ. αντινομάρχης Περιβάλλοντος Αχαΐας Νίκος Τσάνης από το Αίγιο, παρεμβαίνει στο θέμα κατασκευής του ΧΥΤΑ Παπανικολού (στη δυτική Αιγιάλεια), έχοντας άλλωστε στη Νομαρχία την εποπτεία του.
«Δεν ανέχομαι – όσο και πολλοί συνδημότες οι οποίοι είναι έτοιμοι να αντιδράσουν έντονα προς πάσα κατεύθυνση – να ακριβοπληρώνουμε απορρίμματα. Μαζί με τον κ. Κατσιφάρα είχαμε προχωρήσει τον ΧΥΤΑ, στο 65% του έργου και το 2018 το ΣτΕ δικαίωσε τον ανάδοχο και την περιφέρεια, με δικαίωμα συνέχισής του. Τον Δεκέμβριο του 2020 πρέπει να παραδοθεί με τροποποιήσεις περιβαλλοντικές. Γιατί δεν προχωρά; Ποιος ευθύνεται; Δεν είναι δυνατόν οι δημότες να ακριβοπληρώνουν τ’ απορρίμματα, εν μέσω οικονομικής κρίσης και η Αιγιάλεια να μένει με σκουπίδια συνεχώς» αναφέρει.
Ο κ. Τσάνης, με πολίτες, αναλόγως των προθέσεων της ΠΔΕ, θα ενεργήσουν, αφού υποστηρίζουν ότι εκεί «ακουμπά» η οριστική και ιδανική λύση του προβλήματος, ώστε ν’ απαλλαγούν από τις αυξήσεις κα η δημόσια υγεία να μην κινδυνεύει.