ΠΑΤΡΑ: Παρουσιάστηκε το βιβλίο του Σιμόπουλου – Βραδιά…ταξίδι στο μέλλον!

Από την χθεσινή εκδήλωση στο Επιμελητήριο Πατρών προς τιμήν του κ. Σιμόπουλου όπου παρουσιάστηκε το βιβλίο του από τα Ψηλά Αλώνια στο Φεγγάρι. Στην εξαιρετική εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Ακαδημαϊκός κ. Σταμάτης Κριμιζής και ο Ομότιμος Καθηγητής Παιδιατρικής κ. Γεώργιος Χρούσος οι οποίοι μίλησαν για το έργο και την προσφορά του κυρίου Σιμόπουλου. Ήταν μια ανεπανάληπτη συναρπαστική βραδιά, ένα ταξίδι στο μέλλον!

Εκ μέρους του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Ιατρική Χημεία και των αποφοίτων του παραδώσαμε με τον κ.Λεοντή στην αρχή της εκδήλωσης βραβείο στην κ. Σιμόπουλο με την ακόλουθη εισήγηση μου:

Κύριε Σιμόπουλε,

Έχετε άπειρες βραβεύσεις για την προσφορά σας στην κοινωνία με το έργο σας και με την εκλαΐκευση της επιστήμης στον υπέρτατο βαθμό.

Θα θέλαμε, έστω και με καθυστέρηση λόγω τεχνικών προβλημάτων, να παραλάβετε το βραβείο που φιλοτέχνησε για εσάς ο κορυφαίος Έλληνας γλύπτης Ευστάθιος Λεοντής. Το βραβείο είναι τμήμα ανάγλυφης παράστασης της εξέλιξης των ειδών που αναπτύσσονταν και απεικονίζονται στη διπλή έλικα της μνημειώδους γλυπτικής σύνθεσης DNA του κ. Στάθη Λεοντή η οποία κοσμεί το Πανεπιστήμιο Πατρών στον περιβάλλοντα χώρο του Βιολογικού Τμήματος. Το γλυπτό DNA αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία, είναι μοναδικό και το θαύμασε ο James Watson κατά την επίσκεψή του στο Πανεπιστήμιο Πατρών τον Απρίλιο του 2011. Το Βραβείο είναι συλλεκτικό.

Θα ήθελα να προσθέσω ότι κάθε ομιλία σας είναι ένα συναρπαστικό ταξίδι στο μέλλον. Μας κάνει να αντιλαμβανόμαστε και να καταλαβαίνουμε ότι είμαστε όχι μόνο απειροελάχιστη αστερόσκονη στο άπειρο σύμπαν αλλά και ότι είμαστε μόνοι μας σε ένα σκάφος που λέγεται Πλανήτης Γη και πλέει μόνο του στο άπειρο. Αυτό θα έπρεπε να μας ενώνει σαν ανθρώπους και να είναι ένα μήνυμα ειρήνης και συναδέλφωσης για την προστασία του και όχι αλληλοκαταστροφής μεταξύ μας.

Κύριε Σιμόπουλε, συγχαρητήρια και σας ευχαριστούμε πάρα πολύ για ένα ακόμη μαγευτικό συναρπαστικό ταξίδι στο διάστημα και στο μέλλον που σε λίγο θα απολαύσουμε. Θα είναι όπως περιγράφεται στον τίτλο της ομιλίας σας από τα Ψηλά Αλώνια στο Φεγγάρι και από το Φεγγάρι στο Άπειρο.

Το βραβείο το παραδώσε ο ίδιος ο Δημιουργός ο κ. Λεοντής.