Πρωτοφανείς δηλώσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ της βίας στα Πανεπιστήμια

Σημεία από την τοποθέτηση του Ιάσονα Φωτήλα, βουλευτή Αχαΐας της ΝΔ, στην εκπομπή του ΣΚΑΙ «Αταίριαστοι» με τους Γιάννη Ντσούνο και Χρήστο Κούτρα, το πρωί της Πέμπτης 14 Νοεμβρίου:
– Οι πολίτες γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει κράτος στον κόσμο – ανεξαρτήτως ποιο κόμμα άρχει – που να μην νομιμοποιείται να χρησιμοποιήσει μέτρα προκειμένου να διασφαλίσει την ασφάλεια των πολιτών. Απόδειξη τούτου ότι στην τετραετία που βρισκόταν ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση της χώρας όχι μόνο αγοράστηκαν γκλομπ, δακρυγόνα και δεν καταργήθηκαν τα ΜΑΤ όπως υποσχόταν ο κ. Τσίπρας, αλλά υπήρξε και περισσότερη καταστολή και βία από την αστυνομία κατά πολιτών.
– Είναι πρωτοφανή αυτά που λένε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ότι δηλαδή μέρος των φοιτητών έχουν δικαίωμα να κάνουν κατάληψη επί μήνες στο Πανεπιστήμιο, αλλά η Πρυτανεία να μην μπορεί να πάρει απόφαση να κλείσει για 5 ημέρες ένα πανεπιστήμιο λόγω της ύπαρξης εργαστήριου παρασκευής μολότοφ στα υπόγεια του ιδρύματος!
– Οι 37 σχολές που προσωρινά ανεστάλη η λειτουργία των από την Υπουργό Παιδείας, έγινε γιατί η προηγούμενη κυβέρνηση τις έφτιαξε εν μία νυκτί στην κυριολεξία, χωρίς προϋπολογισμό, και με τους φοιτητές να μην μπορούν καν σε μερικές περιπτώσεις να εγγραφούν σε αυτές!

 

Μπορείτε να δείτε απόσπασμα της εκπομπής στην ηλεκτρονική διεύθυνση: