ΠΑΤΡΑ: Σήμερα, η εκδήλωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ για το «Πολυτεχνείο»

Η 17η Νοέμβρη του ‘73 είναι επέτειος μνήμης του Πολυτεχνείου που κινητοποίησε μαζικά τα δημοκρατικά αντανακλαστικά της ελληνικής κοινωνίας. Η εξέγερση των φοιτητών, ως σημείο αναφοράς του αγώνα αντίστασης του Ελληνικού λαού στην επτάχρονη Δικτατορία των Συνταγματαρχών αποτελεί διαρκές σύμβολο αυτοθυσίας και ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης στη συλλογική μνήμη για τις δημοκρατικές διεκδικήσεις κάθε γενιάς όσο και αν οι εποχές, τα προβλήματα και οι προκλήσεις αλλάζουν.
Σήμερα τα αιτήματα των φοιτητών του Πολυτεχνείου του ’73 για «ψωμί – παιδεία – ελευθερία» και “ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ – ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ” παραμένουν πιο επίκαιρα από ποτέ. Το πολυνομοσχέδιο που ψήφισε η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της ΝΔ επιτίθεται στη Δημόσια Παιδεία, εμπορευματοποιεί τη γνώση, καταργεί το άσυλο και την ελεύθερη έκφραση ιδεών. Η μάχη για την ενδυνάμωση και την επέκταση της Δημοκρατίας, για τα δικαιώματα, για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, δεν σταματά ποτέ.
• Για να υπερασπιστούμε τις δημοκρατικές αξίες, απέναντι σε όσους τις αμφισβητούν.
• Για να υπερασπιστούμε την κοινωνική δικαιοσύνη και την αλληλεγγύη ως αρχές οργάνωσης του τρόπου ζωής μας, έναντι στον αυταρχισμό τον νεοφιλελευθερισμό που παράγουν οικονομικές και κοινωνικές διακρίσεις.
• Για να επιβεβαιώσουμε την πίστη μας στην αξία της Παιδείας για την πορεία της Χώρας προς την πρόοδο.
Με χρέος στην ιστορική μνήμη απέναντι στη λήθη ως Νεολαία Σύριζα Πάτρας διοργανώνουμε εκδήλωση με θέμα : «Πολυτεχνείο 1973-2019: Όψεις ενός «Ζωντανού» Νοέμβρη», στις 15 Νοέμβριου ημέρα Παρασκευή και ώρα 18:30 στην Αγορά Αργύρη.
Ομιλητές στην εκδήλωση :
Αναγνωστοπούλου Σία (Βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας Αν. Καθηγήτρια στο Πάντειο)
Ξαρχουλάκος Γιάννης (Μέλος ΔΣ του Συλλόγου Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών)
Καλογήρου Θεόδωρος (Τέως Αντιπρόεδρος Συλλόγου Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών)