Κατερίνα Γκαγκάκη: Φουρτουνιασμένη θάλασσα μετά την παραίτησή της από την Τεχνόπολη

Την πρώτη της ανάρτηση στην προσωπική της σελίδα στο Instagram μετά την παραίτησή της από τη θέση του προέδρου της Τεχνόπολης έκανε η Κατερίνα Γκαγκάκη. Η κυρία Γκαγκάκη που παραμένει δημοτική σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων αναγκάστηκε χθες να υποβάλει την παραίτησή της στον Κώστα Μπακογιάννη -ο οποίος την έκανε δεκτή – μετά το σάλο που ξέσπασε από το ατυχές σχόλιό της στην εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα, αναφορικά με το θέμα μίας φοιτήτριας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, που έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από άλλον φοιτητή.

Στην μακροσκελή της ανάρτηση την οποία συνοδεύει με μια φουρτουνιασμένη και αγριεμένη θάλασσα η κυρία Κατερίνα Γκαγκάκη εκφράζει τις σκέψεις της για όλα όσα έχουν συμβεί κάνοντας λόγο για μέρες που θα ξημερώνουν σκοτάδι και θα είναι βαριές, αφόρητες, τσιμεντένιες.

«Advice to my younger self #60: Κοίτα να δεις λοιπόν πώς θα χουν τα πράγματα. Θα έρθουν κάποιες μέρες που θα ξημερώνουν σκοτάδι. Βαριές, αφόρητες, τσιμεντένιες. Μέρες, περίοδοι, στιγμές χωρίς κρατήματα, χειρολαβές και ασφάλεια. Κινούμενη άμμος οι σταθερές, κατακάθια καταιγίδας οι πεπατημένες. Θα τις ξέρεις, θα τις περιμένεις, θα καιροφυλαχτείς. Θα έχεις μάθει άλλωστε μέσα στα χρόνια να ερμηνεύεις τα σημάδια, να διαβάζεις τους οιωνούς, να ανασκουμπώνεσαι, να συγκεντρώνεσαι, να παραμονεύεις.
Θα έχεις μάθει. Ότι μόνο μόνη σου θα αποφασίζεις, μόνο πάνω σου θα ακουμπάς. Μόνο όταν το αξιολογείς η ίδια θα οπισθοχωρείς. Θα έχεις συνηθίσει. Να μετράς και να μετριέσαι. Να ξεχωρίζεις τους άξιους, τους διάφανους, τους δοτικούς, τους παρόντες. Στα έργα. Στο εδώ, όχι το όταν και το αν. Με τον καιρό θα καταλάβεις. Θα αναγνωρίσεις, θα παραδεχτείς. Ότι θα είσαι από αυτές. Που πεισμώνουν. Που επιταχύνουν λαβωμένες. Και θέλουν και διεκδικούν. Χωρίς πλάτες. Δεν ξεχνάνε, περιμένουν.
Που όταν τις πληγώνουν, δίκαια ή άδικα, φωνάζουν από μέσα τους. Πολύ, σπαραχτικά, άγρια. Βουβά. Και αντεπιτίθενται στο χρόνο τους. Μόνες. Με δύναμη, ορμή και πάγο. Με απόσταση και συνέπεια. Με στοιχεία, αλλά χωρίς απωθημένο. Με συναίσθημα προσώπου αλλά καμία έκφραση ψυχής.
Το κατέκτησαν, το τελειοποίησαν. Κι εσύ».

View this post on Instagram

Advice to my younger self #60: Κοίτα να δεις λοιπόν πώς θα χουν τα πράγματα. Θα ρθουν κάποιες μέρες που θα ξημερώνουν σκοτάδι. Βαριές, αφόρητες, τσιμεντένιες. Μέρες, περίοδοι, στιγμές χωρίς κρατήματα, χειρολαβές και ασφάλεια. Κινούμενη άμμος οι σταθερές, κατακάθια καταιγίδας οι πεπατημένες. Θα τις ξέρεις, θα τις περιμένεις, θα καιροφυλαχτείς. Θα έχεις μάθει άλλωστε μέσα στα χρόνια να ερμηνεύεις τα σημάδια, να διαβάζεις τους οιωνούς, να ανασκουμπώνεσαι, να συγκεντρώνεσαι, να παραμονεύεις. Θα έχεις μάθει. Ότι μόνο μόνη σου θα αποφασίζεις, μόνο πάνω σου θα ακουμπάς. Μόνο όταν το αξιολογείς η ίδια θα οπισθοχωρείς. Θα έχεις συνηθίσει. Να μετράς και να μετριέσαι. Να ξεχωρίζεις τους άξιους, τους διάφανους, τους δοτικούς, τους παρόντες. Στα έργα. Στο εδώ, όχι το όταν και το αν. Με τον καιρό θα καταλάβεις. Θα αναγνωρίσεις , θα παραδεχτείς. Ότι θα σαι απο αυτές. Που πεισμώνουν. Που επιταχύνουν λαβωμένες. Και θέλουν και διεκδικούν. Χωρίς πλάτες. Δεν ξεχνάνε, περιμένουν. Που όταν τις πληγώνουν, δίκαια ή άδικα, φωνάζουν από μέσα τους. Πολύ, σπαραχτικά, άγρια. Βουβά. Και αντεπιτίθενται στο χρόνο τους. Μόνες. Με δύναμη, ορμή και πάγο. Με απόσταση και συνέπεια. Με στοιχεία, αλλά χωρίς απωθημένο. Με συναίσθημα προσώπου αλλά καμμία έκφραση ψυχής. Το κατέκτησαν, το τελειοποίησαν. Κι εσύ. #advice #lifequotes #life

A post shared by Katerina Gagaki (@gagakia) on

Το χρονικό της παραίτησης

Ο σάλος που ακολούθησε για τον τρόπο που παρουσιάστηκε και αντιμετωπίστηκε το θέμα στην εκπομπή του γνωστού παρουσιαστή, προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις και συνέπειες σε όσους συμμετείχαν, ανάμεσά τους και η πρόεδρος της Τεχνόπολης και δημοτική σύμβουλος Κατερίνα Γκαγκάκη.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, έκανε δεκτή την παραίτηση της κυρίας Γκαγκάκη, η οποία αντιλήφθηκε το λάθος της και ζήτησε δημόσια συγγνώμη μέσω των social media. Σύμφωνα με το περιβάλλον της, η ίδια βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, καθώς συνειδητοποίησε τη σοβαρότητα του ατοπήματός της.
Η σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Αθηναίων ανέφερε τα εξής:

«Ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, έκανε αποδεκτές τις παραιτήσεις, για λόγους ευθιξίας, της Δημοτικής Συμβούλου Κατερίνας Γκαγκάκη, από τη θέση της Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της «Τεχνόπολις» και της Δήμητρας – Ινέζ Αγγελή – Λυκούδη από τη θέση της Εντεταλμένης Δημοτικής Συμβούλου για το Παιδί.

Η νέα Δημοτική Αρχή της Αθήνας συνεχίζει απρόσκοπτα. Καμία σκιά, καμία πολιτική εκμετάλλευση του έργου και της προσπάθειας που έχει ξεκινήσει στην πόλη μας….».

 

Αποδεκτές οι παραιτήσεις, για λόγους ευθιξίας, της Δημοτικής Συμβούλου Κατερίνας Γκαγκάκη, από τη θέση της Προέδρου του…

Δημοσιεύτηκε από Κώστας Μπακογιάννης – Kostas Bakoyannis στις Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2019

Τι έχει προηγηθεί

Το  περιστατικό σχολίασαν εκτενώς ο Γιώργος Λιάγκας και το πάνελ του στην εκπομπή «Μεσημέρι με τον Γιώργο Λιάγκα», διακωμωδώντας το περιστατικό, χωρίς να λείψουν μάλιστα τα γέλια τόσο από τον παρουσιαστή όσο και από την Κατερίνα Γκαγκάκη και την Ελένη Τσολάκη. Πήγαν, μάλιστα, μέχρι και να αναπαραστήσουν ζωντανά το περιστατικό.

Ο τρόπος που επέλεξαν να σχολιάσουν το γεγονός, ο οποίος καταδείκνυε ότι δεν έχουν πάρει την είδηση σοβαρά, μια είδηση σεξουαλικής παρενόχλησης, προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων, τόσο από άλλες εκπομπές και πρόσωπα της σόουμπιζ, όσο και από χρήστες των κοινωνικών δικτύων.

Πολλές από τις αντιδράσεις αφορούσαν την Κατερίνα Γκαγκάκη και τη θέση που κατέχει στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας, στο πλευρό του δημάρχου, Κώστα Μπακογιάννη καθώς είναι υπεύθυνη του τομέα Πολιτισμού του Δήμου Αθηναίων και πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τεχνόπολης, με κύριο αίτημα των αντιδράσεων να παραιτηθεί από το αξίωμά της.
Το απόγευμα της Τετάρτης, την αντικατάσταση της Κατερίνας Γκαγκάκη από την Τεχνόπολη, ζήτησε η Λαϊκή Συσπείρωση Αθήνας – η δημοτική παράταξη που πρόσκεται στο ΚΚΕ. Η ανακοίνωση αναφέρει: «Η Λαϊκή Συσπείρωση Αθήνας ζητά την αντικατάσταση της κας Αικατερίνης Γκαγκάκη από τη θέση της Προέδρου του διοικητικού συμβουλίου της Τεχνόπολης, λόγω της στάσης της σε τηλεοπτική εκπομπή σε θέμα περιστατικού σεξουαλικής παρενόχλησης φοιτήτριας στο ΑΠΘ».

Σημειώνεται ότι την Τρίτη, ο επικεφαλής της παράταξης «Αθήνα είσαι εσύ», Παύλος Γερουλάνος, με ανάρτησή του στο Facebook  είχε ζητήσει επίσης την παραίτηση της κ. Γκαγκάκη.

11

Η συγγνώμη που δεν έπεισε

Μετά την προβολή της εκπομπής ακολούθησε  πανικός στα social media, με τους χρήστες να δηλώνουν σοκαρισμένοι από τη χυδαιότητα της εκπομπής και τον τρόπο που αντέδρασαν οι δύο κυρίες.  Η Κατερίνα Γκαγκάκη είχε ζητήσει συγγνώμη μέσα από το Instagram της. «Όλοι χρωστάμε κατά καιρούς μία συγνώμη. Σήμερα εγώ, μία μεγάλη», έγραψε στην ανάρτησή της η Κατερίνα Γκαγκάκη.

 

 

 Το πάνελ του Λιάγκα έκανε αναπαράσταση του φοιτητή που εκσπερμάτισε στην πλάτη φοιτήτριας στο ΑΠΘ!