Κανένας αντίπαλος δεν είναι ανίκητος

Σε ανακοίνωσή του για την 46η επέτειο του Πολυτεχνείου ο Δήμος Πατρέων αναφέρει:

“Φέτος συμπληρώνονται 46 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Από τις μέρες που ο λαός και η νεολαία βγήκαν στο προσκήνιο, σήκωσαν το αγωνιστικό τους ανάστημα στην χούντα των συνταγματαρχών, στα ντόπια και ξένα στηρίγματά τους, στους Αμερικανούς και στο ΝΑΤΟ.

Από τις μέρες που οι φοιτητές, μαθητές, οικοδόμοι, απλοί άνθρωποι του λαού, προχώρησαν στην κατάληψη του Παραρτήματος του Πανεπιστημίου της Πάτρας και με μεγάλες λαϊκές εκδηλώσεις και πορείες διαδήλωναν, κατά της χούντας, με συνθήματα «Ψωμί Παιδεία Ελευθερία».

Ο αγώνας για το «ψωμί» συνεχίζεται και σήμερα. Σε μια εποχή που η επιστήμη και η τεχνική βρίσκονται στο απόγειο και οι δυνατότητες ικανοποίησης των σύγχρονων αναγκών που είναι εφικτές, καταστρέφονται για τα συμφέροντα των λίγων.

Με αγώνες σήμερα, όπως και τότε, μπορούμε να έχουμε δουλειά για όλους, με δικαιώματα.

Ο αγώνας για την Παιδεία που θα μορφώνει, θα διαμορφώνει προσωπικότητες, θα αναδεικνύει τις αξίες του δίκιου, της προκοπής του λαού και όχι των εκμεταλλευτών, συνεχίζεται.

Τα συνθήματα έξω οι ΗΠΑ, έξω το ΝΑΤΟ που είχαν γραφτεί στις πύλες του Πολυτεχνείου 46 χρόνια πριν, παραμένουν επίκαιρα.

Γιατί η χώρα, μετά την υπογραφή από την κυβέρνηση της συμφωνίας αμοιβαίας συνεργασίας με τις ΗΠΑ, εμπλέκεται πιο βαθιά στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, μετατρέπεται σε ορμητήριο πολέμου ενάντια σε άλλους λαούς. Η βάση του Αράξου, την οποία αναβάθμισε η προηγούμενη κυβέρνηση, είναι έτοιμη για την εγκατάσταση πυρηνικών όπλων.

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου που αποτέλεσε την αρχή του τέλους της χούντας διέψευσε όσους τότε υποστήριζαν ότι η «Χούντα είναι πανίσχυρη».

Κανένας αντίπαλος δεν είναι ανίκητος. Ο λαός όταν παλεύει μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω.