Εξελίξεις: Ο Αμερικανός τζιχαντιστής που βρέθηκε στη νεκρή ζώνη Εβρου έγινε δεκτός στις ΗΠΑ

Στις ΗΠΑ θα σταλεί τελικά ο Αμερικανός τζιχαντιστής του ISIS που εδώ και τέσσερις μέρες είχε εγκλωβιστεί στον Έβρο στη νεκρή ζώνη μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Ο ιορδανικής καταγωγής Αμερικανός τζιχαντιστής είχε απελαθεί την Δευτέρα από την Τουρκία από το μεθοριακό πέρασμα Pazarkule στον Έβρο. Δεδομένου ότι οι ΗΠΑ είχαν αρνηθεί αρχικά να τον δεχθούν πίσω, απελάθηκε σε χώρα της επιλογής του, αλλά μετά την άρνηση των ελληνικών Αρχών στις Καστανιές να τον δεχθούν εγκλωβίστηκε στη νεκρή ζώνη μεταξύ των δύο χωρών.

Σε ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει ότι έχουν ξεκινήσει οι απαραίτητες διαδικασίες για την απέλαση του τζιχαντιστή στις ΗΠΑ, μετά τη διαβεβαίωσή τους ότι τον αποδέχονται τελικά, δίνοντας τέλος στο θρίλερ του Έβρου κι ότι ετοιμάζονται τα ταξιδιωτικά του έγγραφα. Η αλλαγή στην αμερικανική στάση ήλθε λίγες ώρες μετά τη συνάντηση του Ταγίπ Ερντογάν με τον Ντόναλντ Τραμπ στην Ουάσιγκτον. Η Τουρκία ξεκίνησε την περασμένη Δευτέρα τον επαναπατρισμό των συλληφθέντων ενόπλων του Ισλαμικού Κράτους σε χώρες της Ευρώπης και τις ΗΠΑ. Σύμφωνα με τον Ερντογάν 1.201 τζιχαντιστές βρίσκονται σε τουρκικές φυλακές, ενώ έχουν συλληφθεί άλλοι 287 στη Συρία.