Βορίδης για κατάθεση Φρουζή: Η Τουλουπάκη πρέπει να δώσει εξηγήσεις

Τη θέση ότι η Εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη πρέπει να δώσει εξηγήσεις μετά και τα όσα υποστήριξε, χθες, στην προανακριτική για την υπόθεση Παπαγγελόπουλου, ο Κωνσταντίνος Φρουζής, εξέφρασε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκης Βορίδης.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο κ. Βορίδης σημείωσε ότι, μετά και την πρώτη κατάθεση Φρουζή, «προφανώς και ανοίγει ένα θέμα. Πρέπει να δώσει εξηγήσεις η κ. Τουλουπάκη».

«Εγώ αποδέχομαι ότι ένας εισαγγελέας ο οποίος εν προκειμένω ερευνά μια υπόθεση και προσπαθεί να την τεκμηριώσει και να τη θεμελιώσει, πρέπει να δει εάν υπάρχουν στοιχεία σε αυτή την κατεύθυνση. Το ερώτημα είναι από πού τα βρήκε τα συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα και τα αναζητεί», τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

Βορίδης: Πώς φτάσαμε σε έρευνα για πολιτικά πρόσωπα;
Ο κ. Βορίδης σημείωσε ότι η υπόθεση Novartis αποτελεί ένα μεγάλο ζήτημα προκλητικής συνταγογράφησης, που αφορά τις σχέσεις γιατρών και φαρμακευτικών εταιριών και εκτόξευση τη φαρμακευτική δαπάνη.

«Άρα το ερώτημα είναι: Αυτό είχε να ερευνήσει η κ. Τουλουπάκη; Γιατί το FBI αυτό ερευνούσε. Ερευνούσε εάν υπάρχουν τέτοια συστημικά προβλήματα στο σύστημα τιμολόγησης φαρμάκων ή άλλων πρακτικών που οδήγησαν σε εκτόξευση της φαρμακευτικής δαπάνης. Πως αυτό μετατρέπεται ξαφνικά σε έρευνα για δέκα πολιτικά πρόσωπα;», αναρωτήθηκε ο κ. Βορίδης.