Βόλος: Δυο χρόνια φυλακή με αναστολή στον 32χρονο που κλώτσησε νεαρή στον αυχένα

Ένοχος για επικίνδυνη σωματική βλάβη κρίθηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου ο 32χρονος που είχε επιτεθεί στην 29χρονη αξιωματικό του Στρατού και την είχε κλωτσήσει στον αυχένα με χτύπημα καράτε, την στιγμή που έκανε ανυποψίαστη τζόγκινγκ στο ΕΑΚ της Νέας Δημητριάδας.

Ο 32χρονος που έχει σε βάρος του 30 (!) καταδίκες για ναρκωτικά, κλοπές, παράβαση του νόμου περί όπλων και πρόκληση σωματικών βλαβών και είχε νοσηλευτεί παλαιότερα σε ψυχιατρική κλινική, έπεσε στα «μαλακά». Το δικαστήριο του επέβαλε ποινή φυλάκισης δύο ετών, αλλά έδωσε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση. Έτσι, την υπέβαλε και αφέθηκε ελεύθερος.

Στην δίκη είχε καταθέσει η 29χρονη, που βρισκόταν την περασμένη Πέμπτη με άδεια στο Βόλο για να δει τους γονείς της και περιέγραψε με λεπτομέρειες πώς ζαλίστηκε από το βίαιο χτύπημα, έπεσε στο έδαφος, αλλά ο δράστης συνέχισε να την χτυπάει βρίζοντας και απειλώντας την χωρίς να τον γνωρίζει. Το αποτέλεσμα ήταν να υποστεί κακώσεις στο δεξί μέρος του κεφαλιού, το λαιμό και το πρόσωπο.

Ωστόσο, ο 32χρονος ισχυρίστηκε στην απολογία του ότι δεν… έκανε τίποτε απ’ όσα κατηγορείται, παρ’ όλο που υπήρχαν σε βάρος του οι καταθέσεις μιας γυναίκας που είδε τη σκηνή της επίθεσης και έβαλε τις φωνές, αλλά και των αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που τον καταδίωξαν και τον συνέλαβαν σε κοντινό σημείο!

protothema.gr