Σάκης Αρναούτογλου : Δεν υπήρξε και ούτε θα υπάρξει μετεωρολογική βόμβα στην χώρα μας

Μπορεί η κακοκαιρία να σαρώνει την χώρα μας τις τελευταίες ώρες όπως και την Αττική, αλλά σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, η «Βικτώρια» δεν θα περάσει ποτέ πάνω από την Ελλάδα, καθώς δεν υπάρχει μετεωρολογική βόμβα.

Εξηγώντας τον ορισμό της έννοιας «μετεωρολογική βόμβα», ο Σάκης Αρναούτογλου βάζει τέλος στην καιρική τρομολαγνία, τονίζοντας πως δεν συνέβη ούτε χθες, ούτε σήμερα κάτι τέτοιο στη χώρα μας.

«Δεν υπήρξε ούτε θα υπάρχει σήμερα κάποια “μετεωρολογική βόμβα” στη χώρα μας» έγραψε ο Σάκης Αρναούτογλου και εξήγησε το γιατί.

Ανεβάζοντας δυο χάρτες ο μετεωρολόγος τόνισε πως «το χαμηλό δυτικά της χώρας μας και στο οποίο δόθηκε το όνομα “Βικτώρια” δεν ήλθε ούτε πρόκειται να περάσει ποτέ πάνω από την Ελλάδα καθώς το κέντρο του βρίσκονταν το πρωί στην κεντρική Ιταλία και κινούμενο βόρεια θα εξασθενήσει».

Σημείωσε ότι οι περιοχές που επλήγησαν από τη «Βικτώρια» επί της ουσίας «ένιωσαν» τα «ανατολικά κράσπεδα» του φαινομένου, τα οποία ήταν ικανά να δώσουν και έντονα φαινόμενα.

Εξηγώντας γιατί δεν θα υπάρξει ούτε και αύριο «μετεωρολογική βόμβα», ο Σάκης Αρναούτογλου έγραψε ότι αυτό συμβαίνει γιατί «δεν υπήρξε ποτέ πτώση της βαρομετρικής πίεσης της τάξεως των 17 hpa μέσα σ’ ένα 24ωρο (που είναι και προϋπόθεση για να χαρακτηριστεί ένα σύστημα ως τέτοιο) καθώς το κέντρο του χαμηλού βρίσκεται πολύ μακριά από τη χώρα μας και δεν πρόκειται ποτέ να κινηθεί προς την περιοχή μας αλλά προς τα βόρεια».